Belföld

2011.07.13. 15:56

Néma demonstrálás a közmédiumokért

Budapest - Megkezdte a közmédiumokban zajló leépítések elleni tiltakozó megmozdulását a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa szerda délután. A néma demonstrációhoz csatlakozók ruhájukra fehér szalagot tűztek és egy mécsest raktak le a Magyar Rádió épülete elé kihelyezett koporsó mellé.

MTI

A megmozdulás kezdetekor több százan gyűltek össze Budapesten a Pollack Mihály téren, köztük közéleti személyiségek, művészek és ellenzéki politikusok.

 

 

Több szakszervezet is csatlakozott a tiltakozáshoz. Saját tömörülésük transzparensével a térre érkeztek a többi közt a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete, az Egyesült Villamosenergia-ipari Dolgozók Szakszervezte, a Vasas Szakszervezeti Szövetség, valamint a Bánya-, Energia és Ipari Dolgozók Szakszervezetének képviselői.

Egy demonstráló "Ez a narancs romlott" feliratú táblával vonult fel. 

A tömegben sétált többek között Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és több szocialista, Schiffer András LMP-s politikus, valamint Kulka János színművész.

A demonstrációt szervező Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsának (Közszat) elnöke, Nagy Navarro Balázs korábban azt mondta: "véget kell vetni a tisztogatásnak, az átalakításnak nevezett közmédia-rombolásnak". 

A tiltakozók jövő vasárnapig helyezhetik el mécsesüket a Magyar Rádió előtt lévő koporsónál, a Közszat pedig jövő szerdára tiltakozó nagygyűlést hirdetett a térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!