Belföld

2014.10.07. 13:58

Húsz év fegyházra ítélték a nagybajomi kalapácsos gyilkost

Húsz év fegyházra ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 24 éves nagybajomi nőt, aki tavaly novemberben kalapáccsal agyonverte élettársa alvó testvérét, egy 23 éves nőt, majd holttestét az ágyneműtartóba rejtette - tájékoztatta Marosiné Tumó Tünde sajtótitkár az MTI-t.

Az ügyészség előre kitervelt, nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy elleni emberölés miatt állította bíróság elé a vádlottat, aki azért ütötte agyon az alvó nőt, hogy megszerezze a bankkártyáját, amellyel 50 ezer forintot vett le az áldozat számlájáról.

A vádlott három hónappal a gyilkosság előtt ismerkedett meg és költözött össze későbbi áldozatának testvérével. Akkor határozta el, hogy a férfi testvérétől szerez pénzt, amikor a fiatal nőtől kapott telefonból megtudta a bankkártyájának PIN-kódját.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így a per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!