Belföld

2014.04.02. 12:55

Fidesz: megtámadták a kormánypárt egyik önkéntesét Csepelen

Megtámadták a Fidesz egyik önkéntesét szerdán Csepelen annál az épületnél, amelyben a helyi MSZP választási irodája is található - közölte újságírókkal a ház előtt tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz kerületi szervezetének elnöke.

Ábel Attila azt mondta, az aktivista Orbán Viktor levelét szerette volna bedobni egy postaládába, amikor egy férfi hátulról elkapta a torkát, fojtogatni kezdte, majd leütötte. Az önkéntes nem veszítette el az eszméletét, de rosszul lett és orvost kellett hívni hozzá - közölte Ábel Attila.

Mint mondta, a tettest elfogták.

A kerületi elnök úgy fogalmazott: a támadás az egyik bizonyítéka annak, hogy az MSZP, a DK és az Együtt-PM provokál és "erőszakhullámot akar az egész országban generálni".

Egy újságot felmutatva azt is kijelentette, hogy szerdán dobták be a csepeli postaládákba az MSZP "újabb gyűlöletkampányának" újságját. Hozzátette: az interneten pedig újra olvashatóak azok, a fideszes Németh Szilárd házáról szóló valótan adatok, amelyek miatt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke egyszer már bocsánatot kért. Egyúttal felszólította a csepeli MSZP-t és DK-t, valamint Szabó Szabolcsot, a baloldali összefogás pártjainak egyéni képviselőjelöltjét, hogy fejezzék be a gyűlöletkampányt és határolódjanak el minden erőszakos cselekménytől. 
Az elmondottakat a helyszínen hallgatta végig Takács Krisztián, a szocialisták csepeli önkormányzati képviselője, aki az esemény előtt és után is vitába keveredett Ábel Attilával. Az ellenzéki politikus azt mondta, teljes mértékben elhatárolódnak az esettől, a csepeli MSZP tagjai nem ilyen agresszívek. 

A képviselő, aki a Fideszt vádolta gyűlöletkeltéssel kijelentette, a támadó nem volt MSZP-s, a sértetten pedig nem volt fideszes póló. Egyúttal leszögezte, a támadó nem tagja pártjuknak és nem is aktivistájuk. 

Ábel Attila válaszként azt mondta, az eset "az MSZP hazugságkampányának a következménye" és mindegy, hogy a támadó párttag volt-e vagy sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!