Belföld

2010.03.15. 18:16

A Jobbik mindent a helyére tesz - jelentette ki Vona

DH - A Jobbik győzni akar és győzni fog az áprilisi választásokon - mondta Vona Gábor, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje a párt március 15-i budapesti nagygyűlésén.

MTI

A Bajcsy-Zsilinszky út és az Ó utca sarkán felállított színpadon beszélve a Jobbik elnöke hétfőn hangsúlyozta: a Jobbik kormányra kerülése esetén "mindenki és minden a helyére kerül". Vona Gábor szerint ez a többségnek igazságot, míg például a "politikusbűnözőknek" börtönt fog jelenteni.
A Jobbik kormányra kerülése esetén eltörölné a mentelmi jogot, dupla büntetési tételeket szabna ki a "politikusbűnözőknek", a nemzeti vagyon megkárosítóit pedig életfogytiglani börtönre ítélnék - sorolta.
Hozzátette: pártja a magyar földet is megvédi a "nem magunkfajta" külföldiektől, és nem érdekli, hogy ehhez mit fog szólni az Európai Unió.
Vona beszédének elején Kolompár Orbánról, az Országos Cigányönkormányzat (OCÖ) elnökéről beszélt, akiről gúnyosan megjegyezte, hogy "nekünk is van egy Nelson Mandelánk, kicsi, lopós, de a miénk". A közönség hangos nevetéssel fogadta a Jobbik elnökének mondatát.

Szegedi Csanád beszédében azt követelte, hogy az MSZP ne induljon el az április 11-i választásokon.
A párt európai parlamenti képviselője kijelentette, hogy a Magyar Szocialista Párt "a halál pártja Magyarországon ". Az MSZP a "kirekesztés és az erőszak pártja" is - tette hozzá. 
Mint mondta, haragjuk "az MSZP-t el fogja törölni a föld színéről". A választásokról szólva kiemelte: április 11-én az elmúlt 65 évről hoznak döntést. A Jobbik számára nincs 2014 vagy 2018, 2010 van: "most vagy soha, nincs több esélyünk" - jelentette ki.
A politikus azt is leszögezte, hogy a Jobbikon kívül egyetlen, a választásokon induló erőnek sincsen programja.
Morvai Krisztina arról beszélt, hogy a következő 27 napban sorsfordító döntést kell előkészíteni, mert Magyarország jövője dől el az áprilisi 11-i választáson.
A párt európai parlamenti képviselője, államfőjelöltje felolvasta a 12 pontot, majd ezeket egyenként végigvette, és újraértelmezte őket. 
A 12 ponttal összefüggésben kitért a többi között a politikusok elszámoltatására, egy úgynevezett "magyar bank" létrehozására, illetve Budaházy György és társai szabadon bocsátására is. Beszéde végén azt mondta: hisz abban, hogy ezeket az elképzeléseket meg tudják valósítani.
Ifj. Hegedűs Lóránt református lelkész beszédében elsősorban Izraelt, valamint a szerinte a történelmi egyházakon belül is terjedőben lévő "új judaizmust" támadta. A lelkipásztor úgy fogalmazott, hogy az ország eddig irányítói számára most már vége az "ingyenebédnek". "Börtönkosztot a bankárkoszton élőknek!" - mondta.

Kiss Róbert, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda főkapitánya arról beszélt, hogy 1848 pillanatnyi mámoráért meg kellett fizetni, és ma a magyarok újra rabok a saját hazájukban, és újra "idegenszívűek" döntenek a sorsukról. Ő egyébként beszédét úgy mondta el, hogy mindkét oldalán három-három, a rohamrendőrség egyenruhájára hasonlító ruhát hordó, a hátukon csendőrség feliratot viselő férfi állt.
Kiss Róbert kijelentette, hogy el kell számolni minden gaztettel, mert csak akkor jöhet el a szabadság.
A Jobbik március 15-i nagygyűlésének hallgatói - az MTI helyszínen lévő tudósítóinak megfigyelése szerint - a színpadtól az Andrássy út elejéig állva töltötték ki a Bajcsy-Zsilinszky utat. Elsősorban fiatalok voltak közöttük, akik jobbikos és árpádsávos zászlókat vittek magukkal. Kisebb csoportokban zöld katonai gyakorló egyenruhát viselő emberek is feltűntek, akiknek a zubbonyán Nemzeti Őrsereg-feliratú kitűző volt látható.
Pörzse Sándor, a párt képviselőjelöltje, a nagygyűlés műsorvezetője a rendezvény közben - meg nem nevezett forrásra hivatkozva - azt jelentette be, hogy ötvenezren gyűltek össze a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!