Belföld

2010.05.20. 09:02

A HVG veszi át a Hírszerzőt

Az egyedi hangvételű, havi 400 ezres* egyedi látogatottságú Hírszerző www.hírszerző.hu hírportállal bővül a HVG Online Zrt. webes kiadványcsaládja.

MTI

Erről született előzetes megállapodás a részvénytársaság és a szájt tulajdonosa, Szabados Krisztián között.
A megállapodás értelmében június 1-től Gavra Gábor eddigi főszerkesztő irányításával, változatlan profillal folyik tovább a szerkesztőségi munka, ugyanakkor a szájt menedzselési, marketing és hirdetésszervezési tevékenységét a HVG cégcsoport végzi majd. Az üzlet a domainnév, az eszközök és a szerkesztők átvételére vonatkozik.

A Hírszerző profilja alapvetően nem változik, megfelelő előkészítés után beilleszkedik majd a HVG Online tartalomfejlesztési stratégiájába és értékesítési portfóliójába - közölte Dely Tamás a HVG Online Zrt. vezérigazgatója.

Szabados Krisztián a számos pályázó közül azért választotta a HVG-t, mert - ahogy fogalmazott - "a HVG neve egyet jelent a független, minőségi újságírással, így a Hírszerző tovább viheti azt a szellemiséget, amelyet az elmúlt években következetesen képviselt".

Szabados Krisztián azért döntött az eladás mellett, mert pénzügyi erőforrásait az általa vezetett Capital Group cégcsoport külföldi terjeszkedésére, a Riskandforecast.com weboldal fejlesztésére és Magyarország első SMR-honlapjának, a hirlabor.hu-nak a piaci bevezetésére kívánja fordítani.

A Hírszerző.hu-val a HVG online webes portfóliója 15 szájtra bővül. Az akvizíció célja, hogy a minőségi tartalom iránt érdeklődő internetezők több hiteles, egyedi hírhez, információhoz jussanak a magyar közéletről. A Hírszerzővel együtt havi 2 millióra* nő a cégcsoport látogatóinak száma, akik 34 millió oldalletöltést generálnak.

A HVG Online a Hírszerzővel együtt már a diplomás internetezők 44 százalékát** éri el rendszeresen. A lefedettség növekedése kedvező lehetőséget kínál a hirdetőknek is ezen csoportok hatékony elérésére.

Az online tartalomszolgáltató piac - részben az új technikai lehetőségek nyomán  - jelentős növekedési potenciállal bír, e szegmens erősítése szervesen illeszkedik a HVG stratégiájába.

Háttérinformációk:

A Hírszerző.hu 2005-ben indult, a Capital Group Zrt. cégcsoport tagjaként. Az auditált adatok alapján a Hírszerző látogatói jellemzően A és B ESOMAR-státuszú, 35-55 év közötti olvasók. A híroldal elsősorban bel- és gazdaságpolitikai témákkal foglalkozik.
A HVG Online Csoport folyamatosan bővülő portfoliója kiterjed az információ közvetítés, infotainment és az internetes piacterek területére is. A weboldalak üzemeltetése mellett magazinok kiadása és országos állásbörze szervezése is a cég profiljába tartozik. 

Forrás:
*Medián Webaudit 2010 április
** Ipsos - Gemius SA: 2010/január-március havi adatok (15+ belföldi közönség)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!