Belföld

2015.06.10. 13:34

Átadták a Jó tanuló, jó sportoló díjakat

Mintegy 340 fiatal érdemelte ki idén a "Magyarország Jó tanulója-Jó sportolója" díjat, s közülük 96-an szerdán a Földművelésügyi Minisztériumban vették át oklevelüket Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért és Simicskó István sportért felelős államtitkártól.

Czunyiné Bertalan Judit a test és szellem közös pallérozásának fontosságát kiemelve a díjazottaknak elmondta: "az eddig megtanult odaadás, szorgalom, kitartás, sportszerűség olyan kincsek, melyek hatásait a későbbiekben is érezni fogjátok."

A politikus hozzátette, hogy ezek a fiatalok példaként állíthatók társaik elé, bizonyítva, hogy lehet egyszerre kiváló sporteredményeket és jó tanulmányi teljesítményt felmutatni.

Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára és Czunyiné Bertalan Judit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) köznevelésért felelős államtitkára oklevelet ad át Kóta Emma tanulónak A Magyarország Jó tanulója - Jó sportolója pályázat díjazottjainak járó oklevelek átadási ünnepségén Budapesten, a Földművelésügyi Minisztériumban 2015. június 10-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán


Simicskó István fontos feladatnak és nagy felelősségnek nevezte a tehetségekre, a jövő nemzedékére való odafigyelést.

"A tehetséget nem szabad elkótyavetyélni, élni kell vele" - hívta fel a figyelmet az államtitkár, és példaként állította a kitüntetettek elé Platónt és Isaac Newtont, akik "óriási szellemi teljesítményük mellett kiváló sportolók" is voltak.

Simicskó István kiemelte, hogy a "sport egyetemes érték, olyan nyelv, amit mindenhol egyformán megértenek".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!