Belföld

2014.05.12. 13:58

Drogkereskedelem miatt több év fegyházra ítéltek két budapesti férfit

Jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett, valamint fogyasztott is drogot négy fővárosi fiatal. A két férfit több év fegyházra, két barátnőjüket pedig felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hétfőn a Budapest Környéki Törvényszék.

Az elsőrendű vádlott, E. Roland Ernő hét év, a másodrendű vádlott, H. Zoltán hat év fegyházbüntetést kapott, a két bűnsegédet, K. Erikát és N. Melinda Szandrát pedig két-két év, öt évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság.

A vádirat szerint E. Roland Ernő és barátnője, K. Erika 2011 nyarán ismerkedett meg H. Zoltánnal és barátnőjével, N. Melinda Szandrával, és mivel mindannyian fogyasztottak valamilyen kábítószert, az elsőrendű vádlott ötletére elhatározták, hogy drogot fognak előállítani.

A másodrendű vádlott az internet segítségével beszerezte az amfetamin gyártásához szükséges anyagokat és eszközöket, majd a főváros X. kerületében lévő lakásában be is rendezték a droglabort. 2011 októberében, első próbálkozásra közösen mintegy 150 gramm, később 250 gramm speedet állítottak elő. A folyamatosan javítgatott drog nagy részét értékesítették, a többit maguk fogyasztották el.

A labort hamarosan az elsőrendű vádlott testvérének Balatonalmádiban lévő lakatlan házába költöztették át. 2011. december 2-án ebben az ingatlanban érte tetten a rendőrség őket. A nyomozók összeszerelt berendezéseket, vegyi anyagokat, feljegyzéseket és körülbelül 755 grammnyi masszát foglaltak le, az elsőrendű vádlott ruházatában pedig 15-20 grammnyi kábítószert találtak.

A hétfői ítélet nem jogerős, mert az ügyészség a két férfi büntetésének súlyosításáért fellebbezett, míg a két nő ítéletének ügyében három nap gondolkodási időt kért. A vádlottak és védőik elsősorban felmentésért, másodsorban a büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!