Belföld

2014.02.07. 16:08

Összefogás: a kormány nyakig eladósítja az országot

A baloldali összefogás pártjai szerint a Fidesz-kormány nap mint nap folyamatosan növeli az ország eladósodottságát.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK politikusa fogalmazott így pénteken, a fővárosi Deák Ferenc téren, ahol az Összefogás valamennyi pártja standokkal képviseltette és aktivistáival népszerűsítette magát.

Az ellenzéki politikus azt mondta, a jelenlegi kormány "gyerekekeinket, unokáinkat is eladósítja". Kiemelte, az elmúlt négy évben nőtt az államadósság, amit tovább ront a paksi atomerőmű bővítése, valamint a kabinet rossz gazdaságpolitikája miatt gyengülő forint helyzete.
Az Összefogás V. kerületi képviselőjelöltje az önkormányzatok adósságának átvállalását is bírálta, mivel azzal szerinte azoknak  a településeknek kell kifizetniük mások adósságát, amelyek felelősen gazdálkodtak. Példaként említette, hogy mostantól a szegedieknek és a fehérváriaknak is fizetniük kell az V. kerületet által felhalmozott, országos összehasonlításban egy lakosra vetítve legmagasabbnak számító tartozást. 

Kerék-Bárczy Szabolcs emellett szólt arról is, hogy szerintük a 4-es metró költségei annak ellenére emelkedtek jelentősen 2010 óta, hogy a kormány hatékony együttműködhetett volna Budapest szintén fideszes városvezetésével. 

A DK politikusa azt ígérte, kormányra kerülésük esetén országosan és helyi szinten is mindent megtesznek az eladósodottság mérséklésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!