Belföld

2013.12.12. 16:08

Párbeszéd és közös gondolkodás a médiáról

Párbeszéd és közös gondolkodás a médiaszabályozásról, egy újfajta nyilvánosság generálása Magyarországon - ezzel a szándékkal hirdette meg médiaszabályozási vitasorozatát a Független Médiaközpont és a Mérték Médiaelemző Műhely.

Osváth Sarolta

A szeptember óta zajló projekt második vitadélutánját csütörtökön tartották Budapesten a Millenáris Parkban, az Európai Unió Házában. A fő téma ezúttal a médiapiac szabályozása volt, s az eszmecsere résztvevői áttekintették média önszabályozásnak és a médiaműveltség fejlesztésének kritikus pontjait is. Januárban az igazi közszolgálatról tartanak nyilvános vitát.

Mint Móricz Ilona, a Független Médiaközpont igazgatója elmondta, terveik szerint ez a párbeszéd és közös gondolkodás február végén összegző konferenciával zárul. Felhívta a figyelmet arra, hogy addig még bőven van idő hozzászólni a vitaanyagokhoz, amelyek letölthetők a Mérték és a Független Médiaközpont honlapjáról is (http://mertek.eu/mediavita, http://www.cij.hu/hu/info/programok/mediaszabalyozasi-vita/vitaanyagok).

A projekt a Norvég Civil Alap támogatásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!