Belföld

2013.07.24. 13:50

Hőség és száraz idő várható a Hungaroringen

Budapest - Hőség és száraz idő várható a hétvégén a Forma 1-es Magyar Nagydíj idején a mogyoródi Hungaroringen. A vasárnapi futam alatt 37 Celsius-fokos meleg is lehet - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott előrejelzésében.

MTI

Mint írták, a hétvégén száraz, afrikai eredetű meleg levegő alakítja az időjárást az egész Kárpát-medencében. Így Mogyoród környékén is derült, napos idő várható, kevés gomolyfelhő pénteken lehet az égen.

Árnyékban is néhány fokkal 30 fok felett (32-33 fok körül) tetőzik a hőmérséklet, sőt vasárnap 37 fokot is mutathatnak a hőmérők a délutáni órákban. A reggelek enyhék lesznek, 18-19 fok körül alakul a minimum-hőmérséklet.

A meleget sem csapadék, sem szél nem enyhíti. Legfeljebb pénteken lehet egy-egy élénk széllökés, de szombaton és vasárnap már ez sem valószínű. Pénteken a legerősebb széllökések még 20-30, szombaton és vasárnap már 10-25 kilométer/óra között várhatók - olvasható az előrejelzésben.

A Magyar Nagydíj Forma-1-es programja pénteken 10.00 órakor az első szabadedzéssel kezdődik, majd 14.00-kor a második, szombaton 11.00-kor pedig a harmadik gyakorlást rendezik meg. Az időmérő edzés szombaton 14.00 órakor, a futam vasárnap ugyanebben az időpontban rajtol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!