Belföld

2013.04.23. 16:08

Kommentár - De miért éppen most?

Már megint itt egy kiszivárogtatás. Ha csak töredéke is igaz annak, amit eddig megtudhattunk a most börtönben ülő, az olajhamisítási ügyekben elhíresült gengszter, Portik Tamás, és a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati főnökének, Laborc Sándornak a beszélgetéseiből, akkor nagyon-nagyon fel kell háborodjunk.

Varga Domokos Péter

A politika - és az ő kezükben lévő bűnüldözés - soha, semmilyen körülmények között ne tárgyaljon az ismert alvilággal. De. A fő baj ezzel az, hogy mindig akkor és annyi információ kerül nyilvánosságra, amennyi éppen megfelel a kiszivárogtatók vagy a kiszivárogtatókhoz közel állók érdekeinek.


Azaz soha, egy percig nem lehet senki biztos benne, hogy 1., a nyilvánosságra került adatok valóban helytállóak-e? 2., nem léteznek-e mellette olyan adatok, amelyek nem csak árnyalnák a képet, de esetleg az ellenkező megvilágításba helyeznék. Ne felejtsük el az ügynöklistákat, amelyekről a rendszerváltás óta mindmáig csak annyit tudhatunk, hogy a mai politikai, közéleti és művészeti elit számtalan tagja érintett, azaz besúgó volt.

Baloldali kormányzás alatt a jobboldal politikusairól vagy hozzájuk közelállókról, a jobboldal regnálása idején pedig emezekről derült ki.

Az ügynöklisták teljes nyilvánosságra kerülését ma az a Fidesz ellenzi, amelynek belügyminisztériuma néhány órával azelőtt oldatta fel a Portik-akták titkosítását, hogy az a kormányközeli Magyar Nemzet Online-on megjelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!