Belföld

2013.02.05. 14:53

Minden egészségügyi dolgozóra kiterjesztené a béremelést az államtitkárság

Az egészségügyi államtitkárság azt tervezi, hogy a rendelkezésre álló források függvényében a jövőben valamennyi egészségügyi, illetve egészségügyben dolgozóra kiterjesztik a béremelést - írta Szócska Miklós államtitkár levelére hivatkozva a Weborvos egészségügyi portál kedden.

MTI

A cikk szerint Szócska Miklós levelében az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) felmérésére, illetve javaslatára reagált, amelyben az egyesület az egészségügyi ellátás műszaki-gazdasági területén dolgozóknak legalább tízszázalékos béremelést kért.    Az államtitkár megköszönte az EGVE elnökének, Molnár Attilának a gazdasági és műszaki területen mutatkozó elvándorlásról készített felmérést. Jelezte, hogy mindig örömmel veszi az ilyen típusú szakmai együttműködést, hiszen az adatokkal alátámasztott háttér-információk nagymértékben elősegítik a szakmai fejlesztéseket.

A cikk szerint az államtitkár levelében hangsúlyozta, hogy folyamatosan kiemelten kezelik a humánerőforrás kérdését. Tisztában vannak az ágazatban dolgozók jövedelmi viszonyával, a rájuk nehezedő fokozott felelősséggel, ezért igyekeznek a lehető legtöbbet tenni azért, hogy mind az egészségügyi, mind az egészségügyben dolgozók jövedelme növekedjen, munkakörülménye javuljon. Ugyanakkor az államtitkár kiemelte, hogy ez egy hosszan tartó, folyamatos konzultáción alapuló, lépésről lépésre zajló folyamat.

Szócska Miklós emlékeztetett arra, hogy első körben a rendelkezésre álló pénzügyi lehetőségekből a közvetlen betegellátásban dolgozók, illetve a migráció által leginkább érintettek körében igyekeztek javítani a jövedelmi viszonyokon. Az államtitkár kiemelte: a más szakterületeken dolgozók munkája ugyanolyan fontos és elengedhetetlen, ám a rendelkezésre álló források miatt szükséges volt prioritásokat meghatározni - írta a Weborvos.    Az év elején kezdődő bértárgyalásokon már az ágazat összes dolgozójára kiterjesztené a béremelést az egészségügyi államtitkárság - olvasható a Weborvos cikkében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!