Belföld

2013.02.04. 20:01

Illegális mosóporgyárat derített fel a NAV

Illegális mosóporgyártó üzemet derített fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Ócsán.

MTI

Külföldről behozott, bizonytalan eredetű mosóport és folyékony mosószert ismert márkákéra emlékeztető flakonokba töltöttek, majd viszonteladókon keresztül valószínűleg az egész országban árusították - tudta meg az MTI Hírcentrum. Az M1 esti Híradója hétfőn úgy értesült, hogy a vámhivatal tíz tonna ismeretlen eredetű tisztítószert és több száz, ismert márkák jelzéseivel ellátott, töltésre előkészített palackot foglalt le. Megtalálták a fóliázó gépeket és a csomagolóanyagot készítő nyomdát is.

Az üzem két dolgozóját gyanúsítottként hallgatták ki. A hírműsorban Sárközi Alexandra, a NAV bűnügyi szóvivője azt mondta, a helyszínen talált fuvarlevelek alapján vizsgálják a Magyarországra beérkezett áru tényleges mennyiségét, és elkezdték felderíteni a vevői kört is. A gyanúsítottak köre még bővülhet. Az ócsai üzemet a NAV bezárta, a cég vezetőit iparjogvédelmi jogok megsértése miatt vonhatják felelősségre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!