Belföld

2013.01.11. 23:16

Tetszettek volna elôbb asztalhoz ülni

Balog Zoltán emberierőforrás-miniszternek az a benyomása, ma jobban értik egymást (mármint a hallgatókat képviselő Nagy Dávid és ő), mint az előző év zűrzavaros időszakában.

Házi Péter

No de vajon mitől volt az olyan zűrzavaros? És mitől lett hirtelen minden olyan tiszta (vagy legalábbis a tisztulás irányába elinduló)? Lehet, hogy ezzel a gesztussal kellett volna kezdeni? Lehet, hogy már a legelején közös asztalhoz kellett volna ülni? A közös asztal „nem megtalálásában” persze nemcsak Balog Zoltán hibás – ha józanul nézzük, a HÖOK sem nagyon kereste a tárgyalóasztalt. Jó dolog ez a tárgyalósdi, de a HÖOK-elnök kijelentése, miszerint arra várnak, hogy a kizárólag tandíjasra tervezett szakokon se legyen tandíj, messze lehet a kormányzat elképzeléseitől. Ahogy Nagy Dávid fogalmazott, addig nem terveznek további megmozdulásokat, amíg a tárgyalások megfelelő ütemben haladnak. És mi történik, ha nem lesz megfelelő az ütem? Szóval én még nem zárnám ki az újabb hídfoglalásokat a tárgyalópozíciók javítása érdekében. A következő fontos időpont január 31. lesz. Ha sikerül az emlegetett részmegállapodást megkötni, talán én is elhiszem, hogy nem csak „kirakategyeztetés” ez az egész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!