Belföld

2012.10.23. 14:00

Ködös, párás idő várható

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése a várható időjárásról Európa és az ország területére szerda estig.

MTI

Várható időjárás az ország területén szerda estig

   
Az éjszakai pára-, illetve köd napközben csak lassan oszlik fel, ezt követően napos időre számíthatunk, de főleg a Nyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken tartósan borult, párás, néhol ködös helyek is lehetnek. Legfeljebb jelentéktelen ködszitálás fordulhat elő. A Tiszántúlon kedden időnként megélénkül az északi szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légáramlás.
   
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2, 8 fok között várható, a magasabban fekvő helyeken lehet ennél enyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 12, 17 fok között valószínű.

 


Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetektől Közép-Európán át egészen a Kelet-európai-síkságig anticiklon helyezkedik el, a légköri frontok a kontinens délnyugati, illetve keleti részén vonulnak. A magasnyomású zónában napos, illetve borult, párás, néhol tartósan ködös helyek egyaránt vannak, csendes, őszi idő a jellemző. A kelet-európai hidegfront mentén sok a felhő, és elszórtan záporok is kialakulnak. A hőmérséklet csúcsértéke a Skandináv-félsziget északi részén már csak 0 fok körül, délebbre 3, 10, az 55. szélességi körtől délre 11, 18 fok között változik. A délutáni órákra Európa déli és nyugati részén, valamint a Kárpát-medence környékén 19, 25 fokig melegszik fel a levegő. Szerda estig hazánk időjárását a fenti anticiklon határozza meg, ezért folytatódik a csendes, őszi idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!