Belföld

2012.08.30. 18:12

Csókakő újratöltve: tüntettek a falu lezárása miatt

Székesfehérvár - Demonstrációval tiltakozott csütörtökön a fehérvári városi rendőrkapitányság előtt a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Jobbik és a Vértesalja Gyermekei a hétvégi csókakői falulezárás miatt.

Klecska Ernő

 

Mint lapunk beszámolt róla: bűncselekmény jövőbeni elkövetésének gyanúja miatt körbevette a rendőrség Csókakőt szombaton. Az eset ellen tiltakozó csoportok most  - összefoglalva az eseményeket - ez ellen szólaltak fel a Zichy liget fái alatt. Az alkalmi szónokok közül többen egyenesen azzal vádolták a rendőrséget, hogy lehallgatták őket, hiszen mindig tudták, hogy éppen merre mennek.

 

 

Egyikük úgy fogalmazott, hogy a magát nemzeti meggyőződésűnek nevező politikai csoportoknak is joguk van véleményük kifejtéséhez. A demonstrálók között több egyenruhás csoport is volt. Mező Balázs, a Jobbik fehérvári szervezetének elnöke jogászként arra hívta fel a figyelmet, ha tényleg volt lehallgatás, akkor az törvénysértő, hiszen arra csak bírói engedéllyel kerülhet sor. A Jobbik jogsegélyszolgálatának munkatársaként is dolgozó fehérvári önkormányzati képviselő szerint a hatóságoknak nem lenne szabad összekeverniük a betiltott Magyar Gárdát az Új Magyar Gárdával, amelynek tagjait végül nem Csókakőn, hanem Dunaföldváron avatták fel szombaton.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!