Belföld

2012.07.03. 11:00

Jobbik: jövőre sem szűnik meg az elszegényedés

A Jobbik szerint a 2013-as költségvetés szociális témájú kiadásainak csökkenése azt eredményezi, hogy jövőre sem szűnik meg az elszegényedés és a jövő évi büdzsé is csak azt támasztja alá, hogy Magyarország a 4 millió koldus országa. Erről Baráth Zsolt ellenzéki országgyűlési képviselő beszélt keddi, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

A jobbikos politikus emlékeztetett rá, hogy az Országgyűlés előtt fekvő 2013-as költségvetésben nem emelkedik a családi pótlék, a gyes, a gyed, sem az ápolási díj, csökken viszont a hajléktalan ellátórendszerre szánt összeg, a mozgáskorlátozottak támogatásai, a gyermekápolási táppénz, a civil, illetve nonprofit szociális szervezetek támogatásai, valamint a drogprevencióra szánt összeg is.
A Jobbik ezzel szemben azt követeli, hogy a családtámogatások legalább az infláció mértékével nőjenek és ne csökkenjenek a fenti szociális támogatások sem. Emellett az ellenzéki párt azt is szeretné, ha a kormány végre elszánná magát a szociális kártya országos bevezetésére, amellyel átláthatóbbá lehetne tenni az egész rendszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!