Belföld

2012.04.28. 10:29

Elismerések a Szent Flórián napon

Budapest/Székesfehérvár - Szent Flórián-napi megemlékezést tartottak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon. A pénteki ünnepségen kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül tűzoltó őrnaggyá léptették elő Benke Dávid Dénes tűzoltó századost, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokát. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató főmunkatársi címet adományozott Bódás Dezsőnének, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjének, valamint főigazgatói ajándéktárgyban részesült Laskó Gábor tűzoltó zászlós, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője.

duol.hu

 

A megemlékezésen Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő mondott köszöntőt, amelyben 2012-t a tűzoltóság életében a megvalósítás évének nevezte. Beszédében Bérczi László felidézte Szent Flórián történetét, a katonáét, akinek kultusza Európa nagy részén elterjedt. Mint a szónok fogalmazott: „Flórián személye a tűzoltói hivatás lényegét testesíti meg – az emberséget, a tisztességet, a becsületet, az önzetlen segíteni akarást, a hősies bátorságot és nem utolsósorban bajtársiasságot”.
A tábornok emlékeztetett arra, hogy nemcsak a tűzoltók tekintik védőszentjüknek Szent Flóriánt, hanem a tüzes mesterségek űzői is, így a fazekasok, a kádárok, a kéményseprők, a kovácsok, a pékek, a serfőzők és a szappanfőzők is. Vízben lelt halála miatt az árvízi védekezésben résztvevők is védőszentjükként tisztelik, ezen kívül a katonák közül a vegyvédelmi alakulatokban szolgálók is.

 

 

A köszöntő után a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának Szent Flórián Kvintettje adott ünnepi műsort. Ezt követően Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora szólt az ünneplőkhöz.

A Szent Flórián-napi megemlékezés elismerések átadásával folytatódott.

Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kiemelkedő munkája elismeréseként soron kívül előléptette tűzoltó őrnaggyá Benke Dávid Dénes tűzoltó századost, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokát.

 

 

Munkakörében végzett, kiemelkedő szintű teljesítménye elismeréseként Bakondi György tűzoltó altábornagy főigazgatói ajándéktárgyat adományozott Laskó Gábor tűzoltó zászlósnak, a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelőjének, valamint főmunkatársi címet adományozott Bódás Dezsőnének, a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség ügykezelőjének

Az elismeréseket  Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át - tájékoztatott szombaton Szabó-Bisztricz Anett megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!