Belföld

2012.03.26. 12:43

Napos idő kevés felhővel

A sok napsütést csak kevés gomoly-, és fátyolfelhő zavarhatja az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint.

MTI

Csapadék nem lesz. Kedden napközben észak, északkelet felől átmenetileg megnövekszik, a keleti országrész fölött helyenként meg is vastagszik a felhőzet. Délután a Tiszántúlon néhol zápor előfordulhat. Hétfőn az északi, északkeleti szél a Tiszántúlon és a Nyugat-Dunántúlon időnként megerősödik. Kedden a szél északnyugatira fordul, és több helyen kísérik erős lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban általában +3, -4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 13, 18 fok között várható.

Az időjárási helyzet Európában

A Brit-szigetek fölötti középponttal anticiklon helyezkedik el. A leszálló légmozgások hatására Nyugat- és Közép-Európa térségében napos, száraz az idő. Ugyanakkor északon többközéppontú ciklon hullámzó frontrendszere húzódik, emiatt Izlandon és Skandinávia északi részén sok a felhő, elszórtan fordul elő vegyes halmazállapotú csapadék. Ciklon alakítja a Kelet-európai-síkság déli vidékeinek időjárását is. A Fekete-tenger medencéjétől északra, Oroszország délnyugati tájain több helyen havazik. Szárazföldünk nagy részén enyhe az idő, középen és délen, délnyugaton a maximumhőmérséklet általában 15 és 23 fok között alakul. Ezzel szemben keleten, északkeleten hidegebb van, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire -2, +7 fok között változik.

Kedd estig a Kárpát-medence fölé a fenti anticiklon peremén száraz, majd átmenetileg kissé nedvesebb levegő áramlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!