Belföld

2012.01.25. 08:12

Lomnici-ügy: Tovább dagad a botrány, kitálalt a riporter

A riporter az NMHH-nak írt levélben bevallotta, közvetlen főnöke utasította arra, hogy ne mutassa a főbírót. A riporter az eset után figyelmeztetést kapott, és szerződését sem hosszabbították meg - írja az Index.

Dunaújvárosi Hírlap

Nagy Navarro Balázs kedden rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, melyen ismertette a Lomnici-ügyben vádolt riporter levelét, melyet az NMHH-nak írt. Eszerint a riporter feletteseitől kapta az utasítást, idézem, „ha másként nem megy, húzzál zsákot a Lomnici fejére, mert még vágóképben sem látszódhat a riportban".

A riporter rákérdezett, mégis hogyan gondolják, hogy az anyag egyik főszereplőjét takarják ki a képeken. Az utasítás azonban egyértelmű volt. A vezetést ezt mondta, ezt kell csinálni, idézem,  „most mondta a főnök a telefonban, hogy ennek így kell lennie. Oldd meg! Nem emlékszel Mádl temetésére? Amikor a köztársasági elnök karon fogva érkezett a temetésre Lomnicivel, és a vágóképben lement a délutáni híradóban? Élő Gábor sikítófrászt kapott és zengett a folyosó, úgy üvöltött, hogy szedjék ki ezt az embert a híradójából. Annak az adásnak a szerkesztője már nem „élte meg" az esti híradót. Te ugye nem erre pályázol?!"

A riporter az este után figyelmeztetést kapott, azóta pedig nem dolgozik a Híradónál, szerződését nem hosszabbították meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!