Belföld

2011.12.01. 15:09

Irodalmi kuriózum: Kazinczy kéziratra bukkantak Sümegen

Felbecsülhetetlen értékű ritkaságra, Kazinczy és Batsányi kéziratokra bukkant a sümegi múzeum iratainak rendezése közben Tóth Gyula helytörténet-kutató - értesült laptársunk, a Napló.

duol.hu

- Két percig szinte levegőt sem kaptam, amikor megláttam Kazinczy aláírását az egyik levélen. Többször megnéztem, ellenőriztem, hogy jól látom-e, tényleg az ő aláírása van-e a papíron. Nem is tudom pontosan megfogalmazni, mit éreztem akkor, de nagyon örülök ennek a csodálatos felfedezésnek - mondta a Napló munkatársának Tóth Gyula.

A Napló úgy tudja, a közgyűjtemény tulajdonában lévő Darnay-hagyaték feldolgozása során bukkant a nem mindennapi dokumentumokra a levéltári kutatásban egyébként gyakorlott sümegi férfi. Az anyagot eddig gondosan becsomagolva tárolták a múzeum egyik szobájában. Vélhetően a múzeum 50-es évekbeli igazgatója, Kovács J. András tárolta el ebben a formába, amit azóta senki nem nyitott fel.

További információkért kattintson ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!