Belföld

2011.04.17. 14:37

Gyöngyöspata - kővel dobták be egy ház ablakát

A Heves megyei Gyöngyöspatán ismeretlenek kővel bezúzták egy családi ház ablakát szombat éjszaka, a rendőrség az ügyben garázdaság miatt indított eljárást - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese vasárnap az MTI-t.

MTI

Az eljárást a gyöngyösi rendőrkapitányság folytatja le - közölte Fodorné Parrák Nóra.
A Roma Sajtóközpont (RS) közlése szerint a helybeli cigányok "gárdistákat" gyanúsítanak a támadással. Az RS az MTI-hez eljuttatott beszámolójában - szemtanúkra hivatkozva - azt állította, hogy szombat délelőtt a "Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület", a "Véderő" és a "Betyársereg" egyenruháját viselő csoportok érkeztek a településre.
 Ennek kapcsán a rendőrség sajtóügyeletes az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Gyöngyöspata Kecskekő településrészén szombat este hangos szóváltás alakult ki egy 15-20 tagú baráti társaság és a helyiek között. A helyszínre érkező rendőrök több személyt igazoltattak, ám sem szabálysértés, sem bűncselekmény miatt nem indítottak eljárást - mondta Fodorné Parrák Nóra.
A Roma Sajtóközpont arról számolt be, hogy vasárnapra virradóra fekete egyenruhások zaklatták a gyöngyöspatai cigánytelep lakóit. Az RS szemtanúkra hivatkozva közölte, hogy szombat délelőtt ötven-hatvan fekete egyenruhás érkezett gépkocsikkal a településre, majd egy magánterületen gyülekeztek.
A helyiek szerint a "gárdisták" a cigánytelep több pontján fenyegetően léptek fel, bekiabáltak az udvarokra. Éjjel fél tizenkettőkor pedig ismeretlenek kővel bezúzták az egyik ház ablakát, szerencsére senki nem sérült meg - közölte a Roma Sajtóközpont.
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől március 17-ig járőröztek a 2800 lakosú Heves megyei Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. Ugyanakkor a Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint - mintegy ezer ember részvételével demonstrációt tartott a településen. Vona Gábor a párt elnöke ez alkalomból úgy fogalmazott, hogy "magyarpárti tüntetés" zajlott a községben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!