Belföld

2010.09.02. 11:54

Nyakó: lejárt a "szavatossági időm"

Budapest - Nyakó István, az MSZP nyolc év után távozó szóvivője az Országgyűlésben és választókörzetében dolgozik tovább, illetve kommunikációs szakemberként állandó meghívottja marad a párt elnökségi üléseinek.

MTI

A távozó szóvivő csütörtökön, utódai bemutatásakor újságíróknak a politikával foglalkozó szóvivők munkájával kapcsolatban azt mondta, hogy a szóvivőknek a legitim vezetőhöz mindig lojálisnak kell lenniük, a médiakapcsolatokat párton belüli küzdelmekre nem szabad felhasználniuk.

Ezek mellett a szóvivőknek tudniuk kell, ha "lejár a szavatossági idejük", le kell lépniük - fűzte hozzá.

Mint mondta, saját szavatossági ideje is lejárt fél évvel ez előtt, és már a parlamenti választások után maga jelezte a vezetésnek, hogy szerinte jobb, ha új szóvivő, vagy akár szóvivő páros látja el a feladatot.

Nyakó István szerint egy szóvivőnek egyéni hangra van szüksége, amely "megkülönbözteti az időjárásjelentőtől". Ő maga - folytatta - kicsit cinikus, ironikus hangvételt ütött meg, ha "eltérhetett a felkészítő szövegtől".

Hozzátette: ezek mellett a szóvivőnek "bátornak kell lennie, nem hülyének".

A szóvivői szakmájában szerinte siker, ha az ember túlél egy napot, egy hetet, egy hónapot, egy évet, aztán egy, majd még egy ciklust. Más sikermérce nincs - fogalmazott.

A "rossz pillanatok" közé sorolta, amikor ő kapta először a hírt egy-egy szocialista politikust ért szerencsétlenségről, vagy amikor neki kellett felhívnia pártársait, azzal, hogy vagy ő jelenti be, hogy az érintett megválik a tisztségeitől, vagy megkéri őt, tegye ezt meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!