Belföld

2010.07.24. 12:43

Sportnapot szervezett, végül tüntetett a Magyar Nemzeti Gárda

DH - Szombat délelőtt spontán demonstrációt szerveztek Békéscsabán a Magyar Nemzeti Gárda tagjai a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság épülete elé. A Jobbik helyszínen tartózkodó képviselője szerint ha valóban gránátokat találtak a gárdisták sportnapjának tervezett helyszínen, akkor azokat az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai helyezhették el ott.

MTI

A mintegy 80, többségében terepszínű gyakorlóruhát viselő tüntető azért tiltakozik, mert a rendőrség reggel bombariadóra hivatkozva megzavarta tervezett sportnapjukat, s egyik társukat, aki a rendőrség távozásra való felszólításának nem tett eleget, előállították.
A demonstrálók között megjelent Samu Tamás Gergő, a Jobbik Magyarországért Mozgalom megyei országgyűlési képviselője, aki tárgyalt a rendőri vezetőkkel, majd átvette a tüntetés irányítását. A képviselő az MTI helyszínen tartózkodó tudósítójának elmondta, hogy a rendőrök arról tájékoztatták: a rendezvény helyszínének közelében robbanószernek, "gránátnak látszó tárgyakat" találtak, és várják a tűzszerészeket, hogy megállapítsák, pontosan milyen eszközökről van szó.
A képviselő az MTI-vel, majd a demonstrálókkal is azt közölte, hogy ha valóban robbanószerről van szó, akkor "feltételezése szerint" azt nem ők, hanem az Alkotmányvédelmi Hivatal munkatársai helyezhették el a helyszínen.
Az immár hivatalossá minősült demonstráció Samu Tamás Gergő a rendőrséggel történt egyeztetése alapján 13 óráig tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!