Belföld

2010.04.14. 14:22

Eltemették Daróczi Dávidot

Szerdán helyezték végső nyugalomra Daróczi Dávidot. A néhai kormányszóvivő április 2-án éjjel egy budapesti Andrássy úti lakásban vetett véget életének.

Dunaújvárosi Hírlap

Eltemették Daróczi Dávidot

A zártkörű búcsúztató 13 órakor kezdődött, s a 14 órakor kezdődött nyilvános szertartásra több százan érkeztek, köztük Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Kóka János és más politikusok mellett többek között  Bódi család, Terry Blak, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán is megjelent.

A papi gyászbeszéd után Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök búcsúztatta egykori szóvivőjét. "El kell, hogy köszönjünk, Joci!" – zárta gyászbeszédét, melyben Daróczi munkásságáról és emberi nagysásáról beszélt.

A szertarást ezt követően már zárt körben zajlott tovább, csak a család és a legszűkebb baráti kör lehetett jelen a temetésen.

 
Virrasztást tart Daróczi Dávidért az OCÖ

Choli Daróczi József író, költő, az elhunyt volt kormányszóvivő édesapja csütörtökön elmondta: jövő szerdán görög katolikus szertartás szerint, a Csepeli Köztemetőben vesznek végső búcsút Daróczi Dávidtól, akit a kormány saját halottjának tekint. Közlése szerint a temetésen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök is emlékező beszédet tart, de a gyászoló család nevében arra kérte a politikusokat, "mellőzzék a politikai ízű emlékezéseket, beszédeket".
   
Choli Daróczi József elmondta, hogy a temetés előtti estén - az általa vezetett, az OCÖ-székházban lévő roma múzeum és kiállítási galériában - tartandó virrasztásra fiának ismerőseit, barátait és kollégáit várják, hogy közösen emlékezzenek Dávidra.


Liptai Claudiát egy héttel öngyilkossága előtt eljegyezte Daróczi Dávid

„Tiszta szívemből szeretlek, veled akarok családot, veletek akarom leélni az életem.” - olvasta Daróczi Dávid utolsó üzenetét Liptai Claudia április 6-én, kedden reggel a TV2 Mokka című műsorában. A volt kormányszóvivő szombatra virradó éjjel lett öngyilkos, halálának körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja.


Claudia  elgyötörten, smink nélkül érkezett,  a kora reggeli adásban Kárász Róberttel beszélgetett Daróczi Dávidról és a történtekről. A volt kormányszóvívő öngyilkosságáról így:  „A démonok, amik laknak az emberben - mert mindenkiben laknak - neki voltak démonjai . Azt mondják, aki öngyilkos lesz, azt elhagyták az emberek, de nem, őt nem hagyták el, őt sokan szerették és mellette álltak . Mi szerettük, sokan szerették, de ő nem tudta elfogadni önmagát.”  - mondta a műsorvezetőnő, aki felolvasta Daróczi utolsó üzenetét is, melyet a halála előtt hagyott neki a párnán.

„Tiszta szívemből szeretlek, veled akarok családot, veletek akarom leélni az életem.”

„Úgy érzem, most halott a lelkem, elvitte magával. Tudom, hogy ez az ő döntése, ő akarta.” - mondta Claudia, majd elmesélte, hogy a kezén egy eljegyzési gyűrű van, melyet egy héttel ezelőtt kapott.

Beszélt arról is, hogy Panka lánya mennyire szerette, s az utolsó pillanatokról, s a búcsúról is:  „Meg akartam nézni egyszer, utoljára, de azt mondták ne, ő már csak egy test, de a lelke az itt van” - mondta könnyek között Claudia, aki utolsó szavaiban annyit mondott, „felé soha nem fog kihunyni a szeretetem”, s kért mindenkit ne az utolsó pillanatra emlékezzenek Dávid kapcsán, hanem arra, amit előtte tett az emberekért, amilyen utat végigjárt.



Terry Black: "Daróczi Dávid nem lett öngyilkos!"

Annak ellenére, hogy a rendőrség szerint kizárt, hogy az ismert kommunikációs szakember bűncselekmény áldozata lett, a szombat esti könnyes búcsúztatón a Parlament előtti rakparton több közeli ismerős is más találgatásokba bocsátkozott. A kétkedők közül sokan nem merték vállalni a nyilvánosságot, viszont a korábban magánéleti botrányairól elhíresül Terry Black őszintén beszélt az érzéseiről a tabutv.hu riporterének.

"15 éves barátság fűzött Dávidhoz. Megmondom őszintén, hogy nekem egészen ás feltételezésem van: lehet, hogy én fogom kimondani egyedül, de ő biztos, hogy nem lett öngyilkos! Ez egy nagyon erős, egy nagyon kemény fiú volt, egy jó lelki világgal. Biztos vagyok benne, hogy ő nem akasztotta fel magát!" - mondta el könnyeivel küszködve Terry Black, aki szerint Dávid minden ismerőse biztos abban, hogy nem önszántából vetett véget az életének.

IDE KATTINTVA tekintse meg a Tabu TV videóját!



Liptai Claudia Daróczi Dávidról: "Örökké szeretni foglak!"

Az Index a TV2 szóvivőjének tájékoztatására hivatkozva azt írta, hogy Liptai Claudia és Daróczi Dávid nem szakítottak, nem ez állhat az öngyilkosság hátterében.

A Népszabadság internetes oldala (nol.hu) a volt kormányszóvivő baráti körére hivatkozva azt írta, hogy Daróczi Dávidnak orvosilag diagnosztizált lelki betegsége volt, s amiatt kezelés alatt is állt.

A Blikk információi szerint az Andrássy úti lakás Batiz Andrásé. A nol.hu úgy értesült, hogy átmenetileg ott lakott Daróczi.

Liptai Claudia a Facebookon írt néhány sort kedveséről - olvasható a hirado.hu-n.
„Nem vagyok hajlandó múlt időben beszélni róla... örökké szeretni foglak!" – állt a bejegyzések közt. 

Liptai Claudia és Daróczi Dávid a legnagyobb közösségi portálon szinte naponta frissítették oldalaikat, ismerőseik olvashatták szerelmes évődéseiket.
Pénteken kora reggel Claudia a népszerű babára, Barbie-ra, Daróczi pedig képzeletbeli párjára, Kenre változtatta a nevét. A romantikus férfi az egykori világslágert, az Aqua Barbie Girl című számát is mellékelte kedvesének. Barbie és Ken kapcsolatban van egymással, írták, az ismerősök pedig gratuláltak. Aztán valami megváltozott: Daróczi 12.20-kor jelentkezett be újra, mint kiderült, utoljára, s bejegyzéséhez az alábbi hozzászólást írta: „De már nem. Kijózanodtak.” - írja a hirado.hu.


Még több információ és érdekesség a ZH honlapján!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!