Belföld

2009.12.03. 10:04

Lopott kocsival, ittasan karambolozott

Szeged - Lopott személyautóval, ittasan okozott közlekedési balesetet egy férfi Szegeden, ráadásul a vétkes sofőrnek nem volt jogosítványa - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

MTI

A szegedi rendőröket szerda délután riasztották egy balesethez: egy gépkocsi az egyik forgalmas kereszteződésnél hátulról beleszaladt egy másik autóba, s nekitolta azt egy trolibusznak - mondta Szenti Szabolcs.
    
A vétkes sofőrt ismerték a járőrök, a férfi korábban már tíz alkalommal volt büntetve. Kiderült, hogy a gépkocsit, amellyel a balesetet okozta, néhány perccel korábban lopta el a tulajdonostól, aki csak addig hagyta őrizetlenül járművét, amíg udvarának kapuját becsukta - közölte a hadnagy.
    
A szondáztatás során bebizonyosodott, hogy a vétkes sofőr - aki soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal - a baleset előtt jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott és gyógyszerek hatása alatt is állt - tudatta a szóvivő.
    
A férfi ellen egy svéd állampolgár szegedi kirablása miatt elfogatóparancs is érvényben volt, így lopás és ittas járművezetés mellett rablás miatt is büntetőeljárás indult ellene.

Ezek is érdekelhetik