Belföld

2009.12.15. 07:45

Két áldozata van a szamurájkardos gyilkosnak

Salgótarján - Meg nem erősített információk szerint meghalt a hétfő esti szamurájkardos támadás másik áldozata is, egy 34 éves salgótarjáni férfi - írta kedden az Nport.hu, a megyei napilap online kiadása.

MTI

10:17 perc: A bűncselekmény Salgótarján belvárosában, egy Pécskő úti élelmiszerbolt előtt történt hétfő este. Egy szemtanú az MTI-nek hétfő este azt mondta: mindkét sérültet rohammentő szállította el, vértócsa állt a bolt előtt, és levágott hajtincseket is lehetett látni. A nőt a csuklóján, társát szintén a csuklóján, valamint a kezén, vállán és koponyáján vágta meg a karddal a férfi.
    
Az elmondás alapján a megvágott nő a bolt előtti járdán összeesett, társa a boltba menekült, ahol segítségért kiabált, de a bent lévők semmit nem mertek csinálni, a férfit a boltban érte a támadás, ahová a szamurájkardos utána szaladt.
    
Az MTI értesülése szerint a megtámadott nő a kórházba szállítás közben vesztette életét, és a salgótarjáni Szent Lázár Kórház sürgősségi osztályán "meghatalmazás hiányában" szintén nem nyilatkoztak.
    
A rendőrség hétfő éjjel arról tájékoztatott, hogy az elkövetőt - aki volt barátnőjét és annak társát támadta meg - pár órán belül elfogták, de részletes információkat csak kedden, sajtótájékoztatón közölnek.


Korábban: Az MTI információja szerint a támadó volt barátnőjét és annak társát sebesítette meg, a rendőrség egyelőre nem ad tájékoztatást az ügyről. Súlyos bűncselekmény történt, jelenleg tart az adatgyűjtés és a tanúkutatás a tényállás tisztázására, a rendőrség kedden ad tájékoztatást - ennyit mondott az MTI-nek Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az MTI úgy tudja, hogy volt barátnőjét és annak új barátját támadta meg egy férfi szamurájkarddal egy belvárosi, Pécskő úti élelmiszerbolt előtt. Egy szemtanú azt mondta: mindkét sérültet rohammentő szállította el, vértócsa van a bolt előtt és levágott hajtincseket is lehetett látni.

A nőt a csuklóján, társát pedig a csuklóján, a kezén, vállán és koponyáján vágta meg a karddal a férfi.

A szemtanú elmondása alapján a megvágott nő a bolt előtti járdán összeesett, társa a boltba menekült, ahol segítségért kiabált, de a bent lévők semmit nem mertek csinálni. A férfit a boltban érte a támadás, ahová a szamurájkardos utána szaladt.

Az MTI úgy tudja, hogy a támadó elmenekült a helyszínről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!