Belföld

2009.10.22. 17:13

Fábry botrányos kijelentése miatt tiltakozik az MDF

Az MDF pártelnöke szerint Fábry Sándor a jászberényi meleg pap botránya kapcsán nagyot hibázott, mikor megalázó kijelentést tett az egyházról.

MTI

Az MDF tiltakozik Fábry Sándor nyilvánosságra került, a katolikus egyházat megalázó kijelentése ellen - közölte Dávid Ibolya pártelnök csütörtökön az MTI-vel.

A pártelnök közleménye szerint a műsorvezető a jászberényi meleg pap botránya kapcsán a következő általánosítást engedte meg magának: "A katolikus egyház a buzerancia melegágya!"
   
Dávid Ibolya szerint valóban megdöbbentő a pap esete, és minden érintettnek le kell vonnia a megfelelő következtetést, azonban nem lehet az egész egyházat egyetlen ember tette alapján minősíteni. Egy demokráciában elengedhetetlenül fontos szerepe van az egyházaknak, ezért értékeiket mindenkinek tisztelnie, óvnia kell - írta, hozzátéve: elég sok baja van a katolikus egyháznak Fábry Sándor ízléstelen mondatai nélkül is.   
   
A pártelnök úgy ítélte meg, hogy az általánosítás szüli a gyűlöletet, a kirekesztő gondolatokat és az ostoba előítéleteket. Egy demokrata – különösen, ha közszereplő – nem engedheti meg magának, hogy általánosan megvetéssel illesse valamelyik egyházat, kisebbséget vagy demokratikus intézményt - zárta állásfoglalását Dávid Ibolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!