Belföld

2009.07.30. 12:50

Massa vissza fog térni - már viccelődik

Budapest - Orvosa szerint továbbra is javul az állapota, s várhatóan teljesen fel fog épülni Felipe Massa, a Forma-1-es Ferrari istálló brazil pilótája, aki a Magyar Nagydíj szombati időmérő edzésén szenvedett súlyos balesetet.

nincs nev

Dino Altmann, aki a brazil GP hivatalos orvosa is, s a család képviselője, a budapesti Állami Egészségügyi Központ (ÁEK) előtt csütörtökön azt mondta: biztos abban, hogy a 28 éves Massa teljesen felépül, és újra versenyezni fog.
    
"Úgy néz ki, mint egy bokszoló, de rendesen eszik, sétál, zuhanyozik" - fogalmazott Altmann.

Az orvos hozzátette: Massát továbbra is Magyarországon kezelik tovább, innen majd várhatóan már hazaviszik, azt azonban nem árulta el, hogy Brazíliába vagy Monte-Carlóba. Altmann korábban úgy nyilatkozott, hogy a versenyző akár már vasárnap elutazhat Monte-Carlóba.  
    
A pilótának már arra is volt ereje, hogy viccelődjön. Altmann elmondta, amikor Massa megtudta, hogy a hétszeres világbajnok német Michael Schumacher helyettesíti Valenciában, csak annyit mondott: "Majd meglátjuk, hagyom e beülni..."
 
A tavalyi világbajnokságon második versenyzőt szombaton az előtte haladó honfitársa, Rubens Barrichello autójáról leszakadt acélrugó fejen találta, s ezután 190 km/órás sebességgel a gumifalnak csapódott. Koponyatöréssel szállították be az ÁEK Pap Károly utcai intézményének intenzív osztályára, ahol megoperálták, s szerdán elhagyhatta az intenzív osztályt.

(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!