Belföld

2009.04.21. 14:14

Kolompár Orbánt gyanúsítottként hallgatták ki

Kecskemét - Gyanúsítottként hallgatták ki <i>Kolompár Orbánt</i>, az Országos Cigány Önkormányzat elnökét jogosulatlan gazdasági előny megszerzése, valamint az Európai Közösség pénzügyi érdekeinek megsértése miatt kedden.

nincs nev

A Vám és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatala folytat vizsgálatot - ügyészségi felügyelet mellett - az ügyben - - közölte az MTI-vel Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese. 

Szabó Ferenc hozzátette: a gyanúsítottként kihallgatott Kolompár Orbán nem tett vallomást és panaszt jelentett be a gyanúsítás ellen. 

Egy másik ügyben Kolompár Orbán ellen 2008. decemberében jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt vádat emelt a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A vád szerint a Kiskunmajsai Cigány Érdekképviseleti Szervezet - amelynek szintén elnöke - valótlan számlákkal igazolt egy pályázaton nyert, 13 millió forint vissza nem térítendő támogatásból lehívott 7,2 millió forintot.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!