Baracs

2017.04.14. 16:00

Versmaratonnal ünnepeltek

Baracs - Négy órán keresztül folyamatosan szavaltak a baracsiak a költészet napja alkalmából.

Horváth László

Igazán különleges rendezvényt szerveztek a baracsi Faluházban az irodalomkedvelőknek, azon belül is a költészet rajongóinak.

- A magyar költészet napja alkalmából versmaratonnal tisztelegtünk irodalmi nagyjaink munkássága előtt - kaptuk az információt Gárgyán Attiláné könyvtárostól. A résztvevők reggel 8-12 óráig folyamatosan szavalták vagy olvasták a választott verseiket. A Széchenyi Zsigmond Általános Iskola tanulói, a Barátság Nyugdíjas Egyesület versmondói mellett a Négy Vándor óvoda óvodásai is verseltek.

A gyerekek érdeklődéssel figyelték a szavalatokat Fotó: Amatőr felvétel

Hallhattunk költeményeket Ady Endrétől, Arany Jánostól, Bartos Erikától, Dsida Jenőtől, József Attilától, Juhász Gyulától, Lackfi Jánostól, Petőfi Sándortól, Varró Dánieltől, Zelk Zoltántól. Vidám hangulatú kellemes délelőttöt töltöttünk a "megidézett költők társaságában." Ezen a szép napon százötvenen mondták el választott verseiket - tudósították lapunkat az eseményről a program szervezői Gárgyán Attiláné és Ujvári Csilla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!