Zene

2017.05.18. 17:40

"Úgy érzem, mi már megtaláltuk az utunkat"

Rácalmás - Nem lehet egy unatkozós típus. Hétfőtől hétfőig nagy tempóban, profi szemlélettel teszi a dolgát. Szívesen vágott bele egy új, tévés kihívásnak is, de úgy látszik: az igazi közege a rock színpad maradt. A rajongók nagy örömére, akik alig várják, hogy újra és újra elvarázsolja őket Csipa, a frontember és a Hooligans zenekar.

Szabó Szabolcs

Hogyan szólítsuk?

- Valahogy úgy, ahogy általában mindenki. Édesanyám úgy hív, hogy fiam, az emberek pedig úgy, hogy Csipa!

Mindig ilyen barátságosan és nyugodtan tölti az idejét a koncert előtt egy órával?

- Egy kis izgalom azért van, da ha csak a Hooliganst számoljuk, akkor is a huszonnégy év és ennyi koncert után már nagy idegeskedésnek nem lenne helye. Ez most már rutinból megy.

 

 

Remélem, az íze azért megmaradt, és örülni is tud a fellépéseknek?

- Hogyne tudnék! Főleg most, hogy a Nagy Duettben is szerepelek szinte nap mint nap. Na jó, a kedves nézők, csak a hétvégenként látnak, de azt megelőzi egy egész hetes meló: utazás, énekórák, próbák, átöltözés, de ez kell ahhoz, hogy a végén rendben menjenek a dolgok! Tehát felüdülésnek számít azokhoz képest a hétvégi Hooligans koncert. Pénteken és szombaton most már beindult a sorozatunk, ezért aztán vasárnapra már lepattanok, de mégis odateszem magam a szezonban, az ország egész területén.

Ez az új show egy nagy kaland lehet?

- Az első fele még érdekes volt, de a második része már kezd fárasztó lenni. Mindenképen jó, mert egy kicsit kimozdít a komfortzónámból. Néha már a nyár végére kezd egy kicsit unalmas lenni a koncertezés, főleg, ha ugyanazt a műsort játsszuk. Úgyhogy jól jött ez a tévéshow. Szerepeltem már hasonlóban, ilyen volt például a "Csináljuk a fesztivált", még korábban a "Dalnokok ligája", ahol igazándiból bohóckodni kellett, azt pedig mi nagyon tudunk!

A Hooligans koncerten magához öleli a közönséget?

- Mindenképpen az a szándékom, hogy ha már együtt vagyunk, ők, a közönség és a zenekar, akkor örüljünk egymásnak abban a másfél, két órában. Mi értük vagyunk, ők pedig miattunk jöttek. Teljesen kiegészítjük egymást, semmi erőltetés sincs benne.

Az Almavirág fesztiválon is remek hangulatot teremtett a Hooligans együttes, amelynek frontembere a DH-nak a koncertszezon kihívásairól is beszélt, valamint arról is nyilatkozott, milyen fontos számukra, hogy minden fellépésen megtalálják a kapcsolatot lelkes közönségükkel

Tökéletes a technikai előkészítés. Már semmit sem bíznak a véletlenre?

- Ilyen szinten már nem lehet azt csinálni. Ez nagyban köszönhető a menedzserünknek, aki most éppen betegeskedik, műteni is kellett. Reméljük, hogy minél előbb visszatér hozzánk. Az újságon keresztül is jobbulást kívánunk neki. Egy profi csapattal dolgozunk, akik, ha kell - mondjuk, ha Székelyföldön játszunk -, már két nappal előbb odautaznak, fölmérik a terepet, és mindent előkészítenek. Mire mi odaérünk, csak felvesszük a hangszereket, és mehet a móka!

A kezdetektől figyelem a zenéjüket, mindig frissnek találom.

- Tóth Tibi a zenei "megfejtő". Ő követi a trendek valamint a hangzások változásait. Neki Dandó Zolika segít, és ketten csinálják a zenekar dalait már több mint tíz éve. Próbálunk (ha van olyan egyáltalán) a Hooligans stílusánál maradni, mert mi eléggé kaotikus zenét játszunk. Hol kőkemény rockot, de lehet, hogy mellette funkyt is, amihez éppen kedvünk van, mert ezt is tudjuk. Persze, csak koncerten!

Tavaly a Hooligans és Lotfi Begi - Paradicsom című dallal, és klippel akár Amerikáig is repülhettek volna!

- Hát igen. Főleg, hogy ha tudnánk angolul, de megkukultunk, csak magyarul beszélünk! Emellett ott számtalan jobbnál jobb csapatot találsz a legutolsó kocsmában is. És nekik se sikerül" Nem hogy egy magyar zenekarnak! Már többen is megpróbálták régebben, de szárnyaszegetten ők is hazajöttek. Aztán vagy itthon folytatták, vagy teljesen abba is hagyták az egészet. Mi már nem mozdulunk innét. Megismertek bennünket, megtaláltuk a közönségünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!