Vizilabda

2014.04.29. 19:20

Szerdán este Szentesen játszanak a DF vízilabdázói

Dunaújváros - Szerdán 18 órakor Szentesen folytatódik a női vízilabda bajnokság döntője, a Dunaújvárosi Főiskola együttese az egyenlítésre készül a párharcban.

Gallai Péter

Az első összecsapáson a DF ötméteresekkel kapott ki hazai medencében, így a három sikerig tartó párharc szerdai mérkőzésén a Szentes várhatja lélektani és 1-0-ás összetettbeli előnyből a találkozót. Persze Mihók Attila együttese gőzerővel arra készült, hogy idegenben javítsák ki a botlást. Csabai Dóra, a Dunaújvárosi Főiskola válogatott játékosa nagyon várja már a meccset, hogy bebizonyíthassák, nem véletlenül dolgoztak olyan sokat.

- Persze, elfelejteni nem lehet azt a drámai vereséget, de azért nem omlottam össze, hogy a büntetők során hibáztam. Csak az tud rontani, aki elvállalja a feladatot, de nem ezen a momentumon ment el a találkozó és nem is az utolsó támadáson. A találkozó során követtünk el olyan hibákat, aminek ez lett az eredménye. A szombati összecsapás videóját megnéztük, kielemeztük a Szentes játékát, és ennek megfelelő taktikával állunk ki ma. Részleteket azonban nem szeretnék előre elárulni, majd a meccs után.

A válogatott vízilabdás és társai úgy készülnek a mai feladatra, hogy mindenképpen győzni szeretnének, bár a Szentes mellett a hazai pálya és szombati sikerük is szól, viszont a dunaújvárosiak az alapszakasz során Szentesen is tudtak diadalmaskodni.

- Azért a szerdai más kávéház lesz, mint a korábbi mérkőzés. Egy biztos: a játékvezetőkkel most sem szabad foglalkozni, csak a saját feladatainkkal. Persze meccs közben látja az ember, hogy milyen felfogásban vezetnek, amihez lehet és kell is alkalmazkodni tette hozzá Dóra, aki kérdésünkre elmondta, hogy jó döntést hozott amikor szezon elején Dunaújvárosba igazolt.

- Nyolc évet húztam le a BVSC kötelékében, változásra volt szükségem. Olyan mennyiségű és minőségű edzésmunkát még soha nem végeztem, mint itt. Az is fontos, hogy Mihók Attilától megkapom a bizalmat és a lehetőséget is a mérkőzéseken. Mint rutinos játékos én is próbálok segíteni Menczinger Kata csapatkapitánynak, aki remekül végzi a dolgát. A fiatalok nagyon tehetségesek, szerintem remekül összedolgozunk velünk. Bízom benne, hogy ez az összhang szerdán is működni fog, és sikerül az egyenlítés. Mert mint mondtam, minden meccsen nyerni szeretnék, de így vagyok a bajnoksággal is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!