Dr. Juhászné Bordács Veronika MESZK-ért Díjat vehetett át a kongresszuson

2020.09.08. 14:00

Helytállásával vívta ki kollégái és a társadalom elismerését

Szeptember 3–5-ig tartották a MESZK VII. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát Siófokon, ahol dr. Juhászné Bordács Veronika, a Szent Pantaleon Kórház vezető ápolója a MESZK-ért Díjat vehette át.

Körmendi Erzsébet

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetést hozott létre azon tisztségviselői, ügyintéző szerveinek nem tisztségviselő tagjai, képviseleti szervei tagjai munkájának elismerésére, akik emberi magatartásukkal, szakmai elkötelezettségükkel példaképül állíthatók, valamint társadalmi érdekérvényesítő tevékenységükkel, helytállásukkal méltán vívták ki kollégáik és a társadalom elismerését, és ezzel növelték a MESZK presztízsét.

Szakmai elkötelezettségükkel példaképként állíthatók

Minden évben hatan részesülhetnek MESZK-ért Díj elismerésben. Idén hárman kapták meg az országos elismerést, a MESZK-ért 2020 Díjat. Az egyik díj büszke tulajdonosa a Szent Pantaleon Kórház vezető ápolója, dr. Juhászné Bordács Veronika, akit a következőképpen méltattak az ünnepségen: „40 éve a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház dolgozója, 12 éve vezető ápoló, végzettsége szerint diplomás ápoló. Emberi tulajdonságai, kiváló szervező- és irányítókészsége, szakmai felkészültsége és tapasztalata mindennapi munkájához elengedhetetlen. Feladata rendkívül összetett; a kórház ápolási munkájának ellenőrzése, az osztályháttér nélküli szakrendelések irányítása, az osztályos adminisztrátorok koordinálása, a betegszállítók irányítása. Munkáját nagy körültekintéssel végzi, nagy hangsúlyt fektet a dolgozók és a betegek elégedettségére. Kiváló a kapcsolata a fekvőbeteg-ellátó osztályok főnővéreivel, főorvosaival és dolgozóival.

Dr. Juhászné Bordács Veronika a díj átadása után Fotó: amatőr

Bordács Veronika pozitív hozzáállására, segítőkészségére és szakmai tudására elismeréssel és tisztelettel tekintenek a kórház dolgozói. A szakdolgozói kamarának a kezdetektől elkötelezett és aktív tagja, 2011 óta tisztségviselője. Nyolc évig általános alelnöke, 2019 óta fekvőbeteg-ellátásért felelős alelnöke területi szervezetünknek. Helyi és területi küldött. Kamarai munkája során a szakma és az egészségügyi dolgozók érdekeit maximálisan és nagy hozzáértéssel képviseli. Minden kamarai rendezvényen részt vesz, amelyeknek egyik fő szervezője és lebonyolítója. Részt vesz minden évben a szakmai vetélkedő, a szakdolgozói nap, az adventi kirándulások megszervezésében. Feladatot vállalt a szakmacsoportos továbbképzések szervezésében, a kötelező szakmacsoportos továbbképzések ellenőrzésében. KE/facebook

Rangos elismerés

Nagy elismerést jelentett dr. Juhászné Bordács Veronika számára az, hogy idén megkaphatta ezt a rangos díjat. Mint azt elmondta nekünk, már a kamara 2004-es megalakulásakor önkéntesen csatlakozott a szervezethez, mert olyan célkitűzéseket fogalmaztak meg, amelyekkel ő is azonosulni tudott, amelyeket jómaga is fontosnak tartott. A díjazott helyi szakember példaként említette a kollégák segítését, a szakmai, etikai, szociális és gazdasági érdekképviseletet, a különféle rendezvények szervezését. Nyilván a mindennapi munka mellett még több időt, elfoglaltságot jelent számára a kamarai feladatok ellátása, de kiemelte, hogy a dunaújvárosi kórház ebben rugalmas és támogatja őt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!