Irány a piac

2018.06.22. 06:45

Kezdődjön a beszerzőkörút!

Órákig tudnám hallgatni a növények gyógyerejéről kolléganőmet, aki mai piaci rovatában a zellerről értekezik, ami annyi mindent tud, hogy doktorrá avathatnák a zöldségek.

Várkonyi Zsolt

Ebben a tökben nem csalódhatunk, a szárvégein látszik, hogy friss Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Nos, veszem a bátorságot, és nagy általánosságban állítom a termelői portékáról: gyógyszer szemnek, testnek, léleknek. Nyár van, tobzódunk a zöldségekben, gyümöl­csökben. Tudják, hogy vannak olyanok közöttük, amelyeket meg sem szabadna pucolni, ugyanis a héjuk is rengeteg vitamint, ásványi anyagot rejt, nem beszélve a rostokról? Az uborkának például nem véletlenül a héja a legélénkebb színű, ebben a részében található a legtöbb értékes anyag: a vitaminok és az antioxidánsok. A répát sem érdemes megtisztítani a héjától, ugyanis antioxidánsokat, gyulladáscsökkentő hatóanyagokat is tartalmaz, ugyanígy az alma héja is nagyon egészséges. Kalandra, akarom mondani, piacra fel! Kezdődjön a beszerzőkörút!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!