Jó reggelt, Dunaújváros!

2018.03.20. 06:30

Ez még csak a kezdet

Olvasom, hogy az ENSZ a fenntartható fejlesztési célok között azt is megfogalmazta, hogy 2030-ig mindenki számára biztosítani kell a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez.

Várkonyi Zsolt

De szép is lenne ez! Víz nélkül ugyanis nincs élet e bolygón. Emlékezzenek csak arra, hogy a legtöbb nomád, vándorló nép is a vízlelőhelyeket kereste! Aztán a települések, az életterek kialakításánál is döntő szempont volt az ivóvíz, a környezet vízellátása. Ma „élő adásban” láthatjuk, hogyan ér el a négymilliós dél-afrikai Fokváros a Zero Dayhez. Oda, ahol és amikor teljes körű vízkorlátozásra kerül sor, megszüntetve a mindennapi élet alapvető feltételeit. Persze nem a hatóságokra kell haragudni, hanem önmagunkra. Több évtizede nem hisszük el, hogy egyszer eljön ez a nap is. Most még csak Fokvárosban, de ne legyenek illúzióink, ez nem a végállomás, ez még csak a kezdet. Több évtizede nem hisszük el, hogy egyszer eljön ez a nap is. Most még csak Fokvárosban, de ne legyenek illúzióik, ez nem a végállomás, ez még csak a kezdet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!