2018.02.19. 06:30
Már nem csak a téli betevő a cél?
Az egyik legkedveltebb közösségi esemény a disznótor lett manapság, ezt azért gondolom, mert klubok, egyesületek egyre-másra hívják meg ilyen rendezvényre lapunk újságíróját.
Böllérrel végigviszik a folyamatot a szúrópálinkától és a hagymás sült vértől kezdve egészen az orjaleveses, sült hurkás, kolbászos vacsoráig. Nagyszüleink hajdanán azért vágtak disznót, hogy meglegyen a téli betevő. Nem volt mélyhűtőláda, felfüstölték a kolbászt, sonkát, sajtot, a húst pedig zsírban lesütve tartották a hidegen. A városi gyerekek ma már csak a húspultból ismernék az oldalast, a dagadót, ha nem lennének ilyen közösségi, vagy éppen községi szintű disznótorok, amikor belekóstolhatnak a folyamatba. Vagyis hagyományőrzők, egyúttal közösségkovácsolók is ezek a rendezvények.
Borítóképünk illusztráció