Vélemény

2017.08.03. 19:25

Jó reggelt, Dunaújváros!

Miközben az Európai Unió vezetői még mindig a tagállamok megregulázásában hisznek, addig a különböző európai országok egyre több ellenőrzést vezetnek be a migráció negatív hatásainak megelőzése vagy épp hatékony kezelése érdekében.

Várkonyi Zsolt

Ennek egyik jele az, hogy az olasz hatóságok megkezdték a tengeri mentésben részt vevő segélyszervezetek (NGO-k) pénzügyi átvilágítását, és az olaszországi kikötőkbe érkező hajóik ellenőrzését. A nem engedelmeskedő NGO-kat pedig kizárják a tengeri mentési rendszerből, ezzel megelőzve azt, hogy ezek a szervezetek az embercsempészekkel együttműködjenek.

Ehhez tartozik az is, hogy egy júliusi felmérés azt mutatja: már a franciák is egyetértenek azzal, hogy migránsok ezrei ellenőrizetlenül ne léphessék át a határt, sőt többségük úgy is véli, hogy a migránsok nem tesznek semmit az integrációért. Úgy tűnik, az európai emberek nem osztják az uniós bürokraták álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!