Vasmű

2016.09.29. 10:35

Lehengerlő hengerműfejlesztés

Dunaújváros - Nagyszabású beruházási projekt zajlott le az elmúlt másfél hónap során a Meleghengerműben. Augusztus 16-án állt le a termelés, és azóta több területen folytak különböző kapacitásnövelő és minőségjavító munkálatok.

Bajusz György

Kiemelt jelentőségű az előnyújtói motorcsere valamint a hengerhajlító és hengercserélő berendezések telepítése. Ezekkel párhuzamosan volumenükben ugyan kisebb, ám más, jelentős munkálatokra is sor került, és olyan nagyjavítási, karbantartási munkálatokat is elvégeztek, amelyek ahhoz kellenek, hogy egy évig ne legyen szükség ilyen okból leállásra.

Az előnyújtó új motorjának beemelése
Fotó: ISD Dunaferr

A feladatok teljesítése a Meleghengermű kollektívája, a Dunaferr több más szervezeti egysége és külső vállalkozások szoros együttműködését igényelte.

A Meleghengermű több lépcsőben megvalósuló modernizálása elsődleges fontosságú a dunaferres acéltermékek mennyiségének és minőségének szempontjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!