Utazó

2014.06.09. 09:47

Újabb állomás, újabb élmény

A mai napig jelentős érdeklődés övezi a lapcsoportunk által 2011-ben elindított, négy megyét érintő turisztikai nyereményjátékot.

Szijártó János

Már akkor hatszáz túrázó jelent meg az első helyszínként szolgáló Szent György-hegy lábánál, azóta ezrek mozdultak meg a felhívásra. Most vasárnap ismét izgalmak, élmények várják a résztvevőket. Aki kincset keres, az megtalálhatja a családdal, barátokkal együtt töltött vasárnapon, hiszen a szép élmény, amelyre évek múltán is örömmel gondol vissza az ember, valóban aranyat ér.

A helyszín ehhez megfelelő alapot ad, hiszen a környezet különlegessége, szépsége most is alapfeltétel. A geocachingről tudni kell, hogy egy fejlődő, egyre népszerűbb szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, amely a kincskeresés ősi szenvedélyét egyesíti a modern technikával (GPS, internet), a természetjárással, a turizmussal és az ismeretterjesztéssel. A játék egyébként százötven esztendős múltra tekint vissza, bár értelemszerűen a technika fejlődése itt is kellően modernizálta, átalakította a lebonyolítást. Lapcsoportunk akciójában a vállalkozó szellemű játékosok természetesen nem kincsesládák után kutatnak, hanem pecséteket gyűjtenek, amelyek végül értékes nyereményekké alakulhatnak. De az igazi nyeremény, hogy ez a játék összehozza a családokat, a embert és a természetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!