Sziget

2013.06.27. 06:52

Cipő dalai szólnak majd

A Republic zenekar idén elhunyt frontemberének, Bódi László Cipőnek a dalai szólnak majd három órán át a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján, jelentették be a napokban a szervezők.

Szabó Péter Dániel

A koncerten elhangzanak Cipő nagy slágerei, az est bevételéből a tervek szerint a nehéz sorsú zenészeket fogják segíteni valamilyen formában, mondta el Gerendai Károly, a Sziget főszervezője. Nem ez lesz az első alkalom, hogy valamilyen egy dalszerzőhöz kötődő napot szervez a fesztivál, hiszen Cseh Tamás előtt is tisztelegtek már itt barátai, pályatársai. A hivatalosan a fesztivál mínusz egyedik napján megrendezett koncert koreográfiája hasonló lesz, mint korábban a Magyar Dal Napja alkalmából rendezett nagykoncerteké, amikor csak magyar dalokat adtak elő magyar szerzők.

- Cipő azért nem tudott elkopni, az ő dalai azért nem ürültek ki, mert valódi szerelmek, valódi élmények formálták benne az éneket - hangsúlyozta a koncert kapcsán Bródy János, aki maga is sokat segített a zenész karrierjében. A Republic megalakulása előtt, harminc évvel ezelőtt a sárvári fiatal költők táborában ismerte meg Cipőt. Bódi László első budapesti fellépései pedig az Egyetemi Színpadon voltak, Bródy-estek előtt zongorán játszotta el néhány szerzeményét.

A monstre-rendezvény augusztus 5-én 19 órakor kezdődik majd, a felhangzó dalok mellett archív filmfelvételek lesznek láthatók a színpadon. Az emlékkoncerten fellép a Bikini, Bródy János, ByeAlex, Charlie, az Első Emelet, Fenyő Miklós, a Compact Disco, Gerendás Péter, a Hooligans, Jávori Ferenc Fegya, Balázsovits Edit, Halász Judit, Keresztes Ildikó, Koncz Zsuzsa, a Magna Cum Laude, Müller Péter Sziámi, Nagy Feró, az Omega, a Pál Utcai Fiúk, Tolcsvay László, a United, valamint Sipos F. Tamással az élen a Republic.

Bódi László Cipő idén márciusban 47 éves korában hunyt el. Zenekarával egyik utolsó koncertjét Veszprémben, a Napló meghívására adta 2012. december 21-én. A kiválóan sikerült fellépésen a frontember 15-20 percenként rövid pihenőket tartott, ám látható gyengesége ellenére hiba nélkül énekelte végig a kétórás koncertet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!