Sportvilág

2010.05.31. 02:29

Sima német diadal

Budapest - A németek a két hét múlva kezdődő világbajnokságra, a mieink a két év múlva rendezendő Eb-re, illetve annak kora ősszel rajtoló selejtezőire készülnek. Óriási különbség, s ez ki is ütközött a szombati budapesti találkozón. A vendégek 3-0-ra nyertek.

Gróf András

Aztán útjára indult a labda, a németek könnyedén nyertek. Pozitívumként említhető, hogy két ifjú titánunk, Koman Vladimir és Németh Krisztián szóhoz jutott. A mérkőzést követő sajtótájékoztatóra formabontó módon a magyar kapitány, Erwin Koeman érkezett elsőként, a holland szakvezető közölte, nagyon erős, kiváló erőben levő csapattól szenvedtünk vereséget:- Ellenfelünk a világ élmezőnyébe tartozik, ilyen erős gárda ellen a meccs elején hátrányba kerülni különösen szörnyű. A csapat jól küzdött, ám sebességben, taktikai és technikai tekintetben is elmaradt riválisától. Nagy különbség volt a két csapat között. Pozitívnak tartom, hogy tehetséges fiataljaink bemutatkozhattak, igaz, Némethet pályára lépése után azonnal elgázolták, ami számomra azt jelentette: így köszöntötték a nemzetközi porondon. Úgy gondolom, az eredmény miatt nem kell elbujdosnom, a németek a vb-re készülnek, más fizikai állapotban vannak, mint a mieink. Középpályás soruk különösen mozgékony volt. Arra a kérdésre, miszerint volt-e ennél rosszabb mérkőzése, higgadtan válaszolt: mivel a világ egyik legjobbjával csatáztunk, ezért az eredmény reális. Más kérdés - tette hozzá -, hogy fiai megkönnyítették Podolskiék dolgát. Koeman higgadtan fogadta azt a kérdést is, amelyben burkoltan lemondásra szólították fel. Egyik kolléga arról faggatta, nem érzi-e úgy, hogy évi egy győzelmet egy magyar szakvezető is képes lenne elérni nemzeti tizenegyünkkel? Koeman közölte, a tollforgató menjen edzőnek, s majd meglátja, nem is olyan könnyű szakma ez. Mondókáját azzal zárta: ha az MLSZ vélhetően rövidesen hivatalba lépő, új vezetése mást képzel el a kispadon, távozik, ám amíg hagyják dolgozni, minden erejével a magyar labdarúgásért kíván dolgozni. A német edző, Joachim Löw alatt nem inog a kispad. A tréner elmondta, az első játékrésszel nem volt tökéletesen elégedett, ezért a szünetben fel is hívta játékosai figyelmét, többet kell tenni a győzelemért. Szavait meg is fogadták a labdarúgói, akik még kettőt berámoltak Király kapujába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!