Sportvilág

2009.08.01. 02:28

Sebtapasz a végén - A hispánokat legyőzve hetedikek lettek a lányok

Róma - Könnyed, látványos játékkal lépet túl utolsó ellenfelén tegnap reggel a női pólóválogatott. Átalakulóban lévő nemzeti csapatunk hullámzó teljesítményt nyújtott a vizes vébén.

Dunaújvárosi Hírlap

Magyarország - Spanyolország 11-6 (4-3, 3-1, 3-1, 1-1).

A magyar válogatott gólszerzői: Drávucz 4, Tomaskovics, Szűcs, Pelle 2-2, Kisteleki 1.

Érdemes a spanyol hölgyarmada szövetségi kapitánya, Joan Jané értékelésével kezdenünk, ugyanis megvilágítja lányaink a torna során mutatott igencsak hullámzó teljesítményének okait. - A magyarok nagyon jók, ha elkapják a fonalat, bárki ellen képesek nyerni. 

Ma pedig elkapták - vallott a mieink képességeiről a hispánok kapitánya. A vizes vébén a legfőbb gondok e bizonyos fonal elkapásával akadtak. A Petrovics Mátyás - Stieber Mercedes által dirigált magyar csapat rendre nem tudott egyenletes teljesítményt nyújtani. A sorsdöntő mérkőzések csak egy-egy szakaszában mutatta meg igazi arcát a csapat.

A tegnap reggeli helyosztón azonban, az első negyed elejét leszámítva válogatottunk úgy játszott, ahogy azt a torna előtt megálmodtuk. 

A csapat pontosan és ötletesen pólózott. Ráadásul a gárda gerincét jelentő kulcsemberek is gólerősnek bizonyultak. Drávucz vezetésével ötgólos győzelemmel búcsúztunk a számos tanulsággal szolgáló világbajnokságtól. 

A magyar csapat az utóbbi évtized leggyengébb vébé-szereplésével térhet majd haza. Természetesen Petrovics Mátyás is bővebben értékelte a római teljesítményt: 

- A mérkőzés előtt az kértem a lányoktól, hogy mutassák meg, nem hiába dolgoztunk hosszú heteken át, hogy igenis képesek magas színvonalon vízilabdázni. A spanyolok, bár számukra is csalódást jelentett ez a világbajnokság, a topcsapatok közé tartoznak. 

Ellenük öt góllal győzni, kimondhatjuk, nem kis teljesítmény. A római torna egy nagy tanulsággal szolgált számunkra: ennek a keretnek még tétmérkőzésekre van szüksége a továbblépéshez. Csak így érhető el, hogy olyan szintű játékot tudjunk nyújtani a döntő meccseken, mint ma.

A megfiatalított válogatott első tornáján összességében a vártnál gyengébben szerepelt. A csodás feltámadások - az olaszok és a hollandok elleni találkozó - mellett döntő szituációban rendre hibáztak lányaink. Lesz min javítani a jövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!