Sportvilág

2014.12.03. 20:40

Balog egyénit csúcsot úszott

Doha - A rövidpályás úszó vb szerdai nyitónapján bemutatkozott 100 háton a Dunaferr-DVSI képviselője, Balog Gábor, aki egyéni csúcsot elérve végül huszonötödik lett.

Gallai Péter

Kovács József edző tanítványa 52,3 másodperccel zárta futamát, négy tizeddel megjavítva egyéni rekordját, s igaza lett abban, hogy bőven 51 másodperces idő kellett volna a középdöntőhöz. Balog Gábor: - Nagyon sűrű a mezőny, és bizony néhány kivételtől eltekintve nem vagyunk fordulókban a legjobbak. Százon nem is gondoltam, hogy lehet esélyem a középdöntőre, annak viszont örülök, hogy sikerült egyéni csúcsot úsznom, hiszen ez volt a célom.

Ami pedig az első nap döntőseit illeti, két ezüstérmet szerzett a vb előtt a világ legjobbjának választott Hosszú Katinka, akit 200 pillangón és 400 vegyesen is világcsúccsal tudott legyőzni a spanyol Belmonte. Egyébként míg utóbbi erre a távra pihent, Hosszú a harmadik legjobb idővel még bekerült a 100 hát csütörtöki döntőjébe.

- Nem tehetek szemrehányást magamnak. Utólag mondhatnánk persze, hogy elég lett volna csak 400 vegyesen indulni, de a 200 pillangót semmiképp sem akartam elengedni, és végül sikerült a legjobb időt úsznom. Belmonte ma óriásit ment, de egyáltalán nem baj, hogy van aki időnként elver. Kellenek az ilyen megtapasztalások, mert újra és újra ráébred az ember, hogy nem elég amit addig teljesített, még több kell mondta.

A nap tovább döntőiben 200 gyorson Kozma Dominik 4., Bernek Péter 5. lett, míg a női gyorsváltó Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka, Hosszú pedig 4. helyezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!