Sportvilág

2014.01.15. 19:27

Műkorcsolya Eb: jól sikerült a magyar jégtáncpáros bemutatkozása

Jól sikerült a Turóczi Dóra, Major Balázs jégtáncpáros bemutatkozása a SYMA Csarnokban zajló budapesti műkorcsolya Európa-bajnokság szerdai nyitónapján.

 

A magyar kettős elsőként lépett jégre, és amint elindult a zene, a közönség máris ütemes tapssal biztatta az Eb első hazai szereplőit, akik lendületesen és összhangban táncolták végig a charlestonra és quickstepre előadott rövidprogramjukat.

A bírók sem fukarkodtak a magas pontszámokkal, így pályafutásuk legjobb eredményét érték el 46,80 ponttal. Az csak később derül ki, hogy a 29 indulóból ezzel sikerült-e a legjobb húsz közé jutnia a magyar duónak, hogy aztán a csütörtök esti programban bemutathassa a kűrjét.

"Mi mindent megtettünk, elégedettek vagyunk, és mindhárom edzőnk is megdicsért minket" - mondta a 23 éves Turóczi Dóra, aki egy apró sérülést is összeszedett, ugyanis a korcsolyapengéje az egyik elemnél egy kicsit megvágta a kezét.

"Jobban sikerült, mint az elmúlt edzéseken" - összegzett a szintén 23 esztendős Major. Hozzátette, nem zavarta őket, hogy elsőként kellett korcsolyázniuk, mert így legalább friss volt a jég.

Turóczi kiemelte még, hogy fantasztikus volt hazai közönség előtt szerepelniük. Elmondása szerint sokszor elképzelte, hogy milyen lesz, de sokkal jobb volt, mint várta, mert a nézők az elejétől a végéig tapsoltak, ez pedig pozitív energiát adott nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!