Sportvilág

2013.07.26. 18:57

F1 Magyar Nagydíj: Vettel szerint van még hova fejlődni

Mogyoród - A 28. Forma-1-es Magyar Nagydíj első két szabadedzését megnyerő Sebastian Vettel, a Red Bull világbajnoki címvédő pilótája szerint még van hova fejlődniük a hétvége folyamán.

MTI

A 26 éves háromszoros vb-győztes a pénteki gyakorlások után azt mondta, elégedett az autójával, de akárcsak bármelyik másik hétvégén, a csapatnak most is sokat kell még dolgoznia.

"Az átdolgozott gumik teljesen másképp viselkednek, mint a korábbiak, azt gondolom, a Pirelli a helyes irányba tart" - vélekedett Vettel a tavalyi, mostanra átalakított szerkezetű abroncsokról, amelyeket először a Hungaroringen kaptak meg a pilóták.

Sebastian Vettel, a Red Bull csapat német versenyzője a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 26-án. MTI Fotó: Földi Imre

Vettel csapattársa, az év végén visszavonuló ausztrál Mark Webber - aki mindkét pénteki szabadedzésen második volt - leginkább a vasárnapi futamra koncentrál.

"Az időmérő edzés természetesen nagyon fontos, de a versenyre kell igazán odafigyelnünk" - nyilatkozta a 36 esztendős pilóta. "Ma minden remekül ment, jó volt vezetni az autót, a csapat remek munkát végzett."

Az ausztrál Mark Webber, a Red Bull csapat versenyzője a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén 2013. július 26-án. MTI Fotó: Földi Imre

Az egyéni pontversenyt vezető Vettel egyik nagy riválisa, az összetettben második Fernando Alonso (Ferrari) Webbertől eltérően a legfontosabbnak azt tartja, hogy az időmérő jól sikerüljön.

"Ez az egyik olyan helyszín, ahol nagyon lényeges, hogy az első sorból tudjunk startolni" - mondta a spanyol versenyző, aki hétfőn ünnepli majd 32. születésnapját. "Azt gondolom, mindenki a kvalifikációra állítja majd be az autóját, még akkor is, ha ezért egy kicsit fel kell áldoznia a versenystratégiájából."

Fernando Alonso, a Ferrari csapat spanyol versenyzője a boxutcában a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén a mogyoródi Hungaroringen 2013. július 26-án. MTI Fotó: Földi Imre

A vb-pontversenyben harmadik finn Kimi Räikkönen (Lotus) felemásra értékelte a pénteki napot: "Nem volt a legjobb, ugyanakkor azt sem mondhatom, hogy rosszul alakult. Vannak még olyan részletek az autó beállításain, amelyekben fejlődnünk kell. Megpróbáljuk a lehető legjobb eredményt elérni az időmérőn, s meglátjuk, hogy ez mire lesz majd elég."

Kimi Räikkönen, a Lotus csapat finn versenyzője áll ki a boxba a mogyoródi Hungaroringen a Forma-1-es Magyar Nagydíj második szabadedzésén 2013. július 26-án. MTI Fotó: Földi Imre

A Magyar Nagydíj vasárnap 14.00 órakor kezdődik a Hungaroringen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!