Sportvilág

2013.01.15. 22:05

Férfi kézilabda-vb - Most sem volt esélyünk

Nem volt esélye a magyar válogatottnak Horvátország ellen a spanyolországi kézilabda világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. A mieink csütörtökön este a házigazda ellen lépnek pályára.

MTI

Hiába a fogadkozás, ezúttal is vereséget szenvedett magyar nemzeti csapat Horvátország legjobbjai ellen. Déli szomszédunk az elmúlt években igazi mumussá nőtte ki magát, például az egyébként sikeres londoni olimpián kétszer is kikaptunk tőlük.

A brit fővárosban legalább ideig-óráig szorossá tudtuk tenni a küzdelmet, kedden este teljesen alárendelt szerepet játszottunk. Míg 2012 nyarán mindkét alkalommal (a csoportban és a bronzmeccsen) hét gól volt a különbség, ezúttal kilenccel kaptunk ki és lehetett volna még nagyobb arányú a horvát siker. Ellenfelünk határozottan, keményen védekezett és a megszerzett labdákkal leindított minket. A könnyű gólok megtörték a magyar válogatott ellenállását.

A horvátok agresszív, hatalmas védőfala hibázásra kényszerített bennünket. Sok volt az eladott labda, a rossz előkészítés, a lövés, és ez vezetett a vereséghez. A horvátok előttünk járnak  nyilatkozta a mérkőzést követően Mocsai Lajos szövetségi kapitány, aki hangsúlyozta: elsődlegesen a csoportból való továbbjutásra koncentrálnak.

Schuch Timuzsin kapura dob a horvát Marko Kopljar mellett a Horvátország - Magyarország mérkőzésen a spanyolországi férfi kézilabda-világbajnokságon a madridi Caja Magica sportcsarnokban 2013. január 15-én (MTI Fotó: Kovács Anikó)

 

Tisztában vannak vele, hogy Spanyolország ellen sem lesz könnyebb dolga az alakulatnak, de a szakember ígérte, a csütörtöki mérkőzésen is győzelmi célokkal küldi pályára csapatát. Az MKB Veszprém KC szélsője, Iváncsik Gergő elmondta: ennyi technikai hibát nem engedhetnek meg maguknak a folytatásban, és ha jó eredményt szeretnének elérni a házigazda ellen, el kell felejteniük a keddi meccset.

A spanyolok a papírformának megfelelően továbbra is hibátlanul menetelnek, az Algéria és Egyiptom elleni győzelmeket követően Ausztráliát ütötték ki. Szó szerint, ugyanis 24:6-os félidei állást követően 55:11 lett a végeredmény.

A D csoport keddi harmadik találkozóján Algéria és Egyiptom nem bírt egymással, az afrikai rangadó 24:24-re végződött.

A hatos jelenlegi állása: 1. Spanyolország 6 pont, 2. Horvátország 6, 3. Magyarország 4, 4. Egyiptom 1, 5. Algéria 1, 6. Ausztrália 0.A nyolcaddöntőbe a csoportok első négy csapata kvalifikálja magát, onnantól egyenes kieséses rendszerben folytatódik a világbajnoki küzdelemsorozat.

A csütörtöki program, 16.45: Ausztrália_Algéria, 19.00: Magyarország_Spanyolország, 21.15: Horvátország_Egyiptom.



Csak Nagy L. és Szöllősi dícsérhető


Eredmény, Horvátország_Magyarország 30:21 (15:11).
Madrid, 6000 néző. Vezette: Geipel, Helbig (németek). Horváto.: Alilovic  Cupic 8 (3), Kopljar 6, Duvnjak 5, Vori 1, Bicanic 2, Strlek 3. Csere: Ivic (kapus), Gojun 2, Vukovic, Musa, Mandalinic, Stepancic 2, Horvat, L. Sprem 1. Szövetségi kapitány: Slavko Goluza. Magyaro.: Mikler  Harsányi 3 (1), Nagy L. 4, Császár 3, Zubai 1, Nagy K. 2, Iváncsik G. Csere: Tatai (kapus), Schuch, Mocsai, Lékai, Krivokapic 3 (3), Vadkerti, Szöllősi Sz. 5, Putics, Ancsin. Szövetségi kapitány: Mocsai Lajos. Kiállítások: 4, illetve 4 perc. Hetesek: 33, ill. 84.

 

 





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!