Sportvilág

2011.08.01. 02:28

Már megint Hollandia ellen

Rio de Janeiro - Szombaton elkészítették a 2014-es brazíliai labdarúgó világbajnokság selejtezőinek csoportbeosztását.

Gróf András

Mivel a válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor a helyszínen követte az eseményeket, így segítőjét, Kenyeres Imrét kérdeztük az esélyekről.

- A hollandokkal szemben még frissek az élmények. Az amszterdami találkozó pozitív tapasztalataiból kell építkeznünk, de nem reális cél, hogy megelőzzük őket, hiszen a csoport toronymagas favoritjai. A törökök válogatott szinten előttünk járnak, de ha fiatal játékosaink hozzák a száz százalékot, akkor nem reménytelen ellenük a pont vagy pontok szerzése. A negyedik kalapból szerettük volna elkerülni a lengyel, az osztrák és a román válogatottat, de nem sikerült. Románia nagyon kellemetlen ellenfél, nem is értem, miként kerültek a negyedik szintre. Az észtek ellen oda-vissza három pontot kellene szereznünk, de ők is okoztak már kellemetlen meglepetést számunkra. A statisztikusok szerint Andorrával még nem játszottunk válogatott szinten. Ellenük viszont mindenképpen kötelező a hat pont. Összességében elmondható, hogy mindegyik kalapból tudtunk volna könnyebb ellenfelet választani, de ezen most már kár morfondírozni, ezekkel a csapatokkal kell megküzdenünk.

Az európai selejtező csoportok beosztása.

A csoport: Horvátország, Szerbia, Belgium, Skócia, Macedónia, Wales.B csoport: Olaszország, Dánia, Csehország, Bulgária, Örményország, Málta.C csoport: Németország, Svédország, Írország, Ausztria, Feröer-szigetek, Kazahsztán.E csoport: Norvégia, Szlovénia, Svájc, Albánia, Ciprus, Izland.F csoport: Portugália, Oroszország, Izrael, Észak-Írország, Azerbajdzsán, Luxemburg.G csoport: Görögország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Litvánia, Lettország, Liechtenstein.H csoport: Anglia, Montenegró, Ukrajna, Lengyelország, Moldova, San Marino.I csoport: Spanyolország, Franciaország, Fehéroroszország, Grúzia, Finnország.Mindegyik kalapból tudtunk volna könnyebb ellenfeleket választani

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!