Sportvilág

2009.07.28. 02:28

Három magyar együttes is indul az ORV-n

Dunaújváros - A hétvégén Egerben rendezik meg a női vízilabdázók számára az Olimpiai Reménységek Versenyét, amelyen három magyar csapat is rajthoz áll.

Gróf András

Minden idők legjobb színvonalú Olimpiai Reménységek Versenyét rendezik a hevesi megyeszékhelyen. Ez lesz tulajdonképpen a női ifjúsági világbajnokság főpróbája, ahol tengerentúli ellenfelekkel is megmérkőznek a mieink. Az ORV-ről tudni kell, hogy a Visegrádi országok indították el. Eddig Prága adott otthont a rendezvénynek, amelynek négyéves története alatt mindig a magyar csapat győzött. A Magyar Vízilabda Szövetség jelezte, hogy ebben az évben szeretné Magyarország megrendezni a viadalt, de a csehek, és a szlovákok nem neveztek, így új ellenfeleket kellett szerezni. Ez a sorozat remek felkészülés a csapatok számára az oroszországi ifjúsági világbajnokság előtt, amelyet augusztus 9-15. között rendeznek Hanty-Manszijszkban. A rajthoz álló három magyar együttesben több dunaújvárosi játékos is helyet kapott. Az U20-as csapatban szerepel majd Berta Blanka, az U18-asok között Ács Tímea és Kovács Dóra, a legfiatalabb U16-os keretben pedig bekerült Polák Zsófia és Ziegler Diána. Az ifjúsági világbajnokságra utazó csapat keretében szerepel a dunaújvárosiak legújabb igazolásának, Keszthelyi Ritának a neve is, de ő még jelenleg a felnőtt együttesben a római világbajnokságon játszik.

Az egri Bárány Uszodában a következő együttesek szerepelnek majd:

A csoport: Ausztrália U18, Nagy-Britania U20, Egyesült Államok University, Magyarország U20.

B csoport: Új-Zéland U18, Kanada U18, Magyarország U18, Magyarország U16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!