Sport

2012.11.27. 21:04

Víziparádé Dunaújvárosban

Dunaújváros - Ötből négy próba immár sikerrel teljesült: a városi uszodában sokan vettek részt a víziparádén. Még az úszni nem tudókra is gondoltak. A következô hasonló sporteseményt december 27-én rendezik meg.

Pekarek János

Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a Fabó Éva sportuszodában azt a víziparádét, amely egyben a társadalmi integrációt segítő és drogprevenciós célú komplex programok megvalósítására kiírt pályázat eseménye is volt.

Szombaton délelőtt az uszodában a középiskolák tizenhat tagú csapatai mérték össze képességeiket: minden csapatban nyolc fiú és nyolc leány.

A sikeres uszodai víziparádé résztvevői versenybevetés közben. Fotó: Vohlmann György

Az ingyenes versengésen számos diáktárs szurkolt a résztvevőknek. Az esemény egyben a dunaújvárosi városi öt próba negyedik állomása is volt.

A teljesítendő távok a következők voltak. Hétéves korig száz, tízéves korig kétszáz, tizennégy éves korig négyszáz méter, míg a 15-18 éveseknek, illetve a felnőtteknek ötszáz métert kellett leúszniuk. A rendezvény további érdekességét jelentette, hogy a rendezők gondoltak az úszni nem tudókra is. Azok számára, akik nem, vagy csak kevéssé tudnak úszni, kevéssé érzik magukat biztonságban a mély vízben, úszódeszkát biztosítottak.

Akik teljesítették ezt a próbát, már igazán otthonosak lesznek a december 27-én, a jégcsarnokban megrendezendő jégdiszkóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!